Case pentru specialişti în mediul rural

Un număr de 25.000 de locuinţe pentru profesori, medici şi poliţişti vor fi construite de statul român în 2.500 de comune din ţară.

Guvernul a redus de la trei ani la un an perioada după care un chiriaş ANL îşi poate cumpăra locuinţa, pentru a facilita vânzarea celor 22.000 de apartamente existente şi construirea altora noi.

,,Intenţionăm construirea a 25.000 de locuinţe pentru specialişti în mediul rural, case pentru profesori, medici, poliţişti care îşi desfăşoară activitatea la ţară. Locuinţele vor fi în limita a 30.000 de euro - cele cu două camere, respectiv 35.000 de euro - cele cu trei camere. Există resurse la Ministerul Dezvoltării pentru proiectul acesta”, le-a transmis, duminică, prefecţilor, premierul Emil Boc.

Atât premierul, cât şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, le-au cerut prefecţilor să ia legătura cu primarii pentru a stabili care sunt nevoile în fiecare localitate. În principiu, proiectul anunţat de Boc vizează construirea a câte 10 locuinţe în 2.500 de comune.

Tot duminică, premierul a anunţat că Executivul a redus perioada după care chiriaşii ANL pot cumpăra locuinţele, de la trei ani la un an, inclusiv prin programul Prima Casă.

Emil Boc a specificat că autorităţile doresc vânzarea celor aproximativ 22.000 de locuinţe ANL existente în ţară pentru construirea de apartamente noi. “Primarii pot solicita urgentarea vânzării locuinţelor, avem nevoie de aceşti bani”, a punctat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

Premierul a mai amintit de noua formă a programului Prima Casă, adresată cu precădere locuinţelor noi, de rambursarea automată a TVA-ului sau de mecanismul de garantare guvernamentală pentru primăriile care au nevoie de împrumut bancar pentru asigurarea cofinanţării la proiectele susţinute prin fonduri europene.

Comentarii

04/03/10 01:10

Cred ca doamna Udrea a avut o idee senzationala cu aceste case.

03/03/10 01:26

Elena Udrea trebuie felicitata pentru aceasta actiune de modernizare a mediului rural.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5