Azi, la Centrul Judeţean pentru Cultură, directorul Nicolae Gălăţean, condus pe drumul veşniciei

Vestea că directorul Nicolae Gălăţean, fondatorul Centrului Judeţean pentru Cultură, a trecut la cele veşnice i-a luat prin surprindere pe toţi cei care au colaborat de-a lungul timpului cu el.

Sâmbătă, iubitorii de cultură şi-au putut lua rămas bun în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii, acolo unde Nicolae Gălăţean a fost director între 1971-1983. Aici a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor culturii bistriţene, coordonată de managerul CJC, Alexandru Pugna, printre cei care au luat cuvântul, vorbind despre directorul model în rândul instituţiilor de cultură din ţară numărându-se preotul Ioan Pintea – managerul Bibliotecii Judeţene, care a fost ani de zile în aceeaşi echipă cu Nicolae Gălăţean, directoarea culturii judeţene bistriţene de dinainte de 1989 - Floarea Iordan, managerul instituţiei gazdă – Gavril Ţărmure, scriitorul Olimpiu Nuşfelean – directorul „Mişcării literare”, scriitorul şi ziaristul Menuţ Maximinian, directorii Alexandru Câţcăuan şi Dorel Cosma.

Pline de emoţie au fost şi cuvintele şefului Şerviciu Emilia Bumb care a vorbit în numele colegilor care au fost alături de directorul Nicolae Gălăţean la Centrul Judeţean pentru Cultură. Alexandru Căpitan a interpretat romanţa "Mai am un singur dor".

Duminică a avut loc slujba de priveghi la Capela Evanghelică, iar azi, de la ora 14.30, în curtea Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, peste drum de Cimitirul Evanghelic unde-şi va duce somnul de veci, va avea loc slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să-i facă parte de un colţ de rai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5