Anul trecut, la nivelul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud au fost înregistrate un număr de 36 lucrări penale, din care 30 pentru infracţiuni de corupţie!

În cursul anului 2021, activitatea Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, din cadrul Direcției Generale Anticorupție s-a desfășurat pe trei domenii, respectiv investigații, cercetare penală și prevenire. Polițiștii anticorupție ai serviciului au competența legală să efectueze atât activități de prevenire și investigare, cât și acte de cercetare penală dispuse de procurori din cadrul unităților de parchet, privind infracțiunile prevăzute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu modificările și completările ulterioare, comise de personalul Ministerului Afacerilor Interne ori alte persoane.
În anul 2021, în ceea ce privește combaterea corupției, care cuprinde atât domeniul investigațiilor cât și al cercetării penale, precizăm că, la nivelul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud au fost înregistrate un număr de 36 lucrări penale (din care 17 sesizări din oficiu) pentru următoarele infracțiuni: 30 pentru infracțiuni de corupție și 6 pentru alte fapte.
În cauzele inițiate de Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, unitățile de parchet au dispus desfășurarea de activități de cercetare penală, emițându-se în acest sens un număr de 78 de ordonanțe de delegare. Unitățile de parchet competente au pus în mișcare acțiunea penală față de 4 inculpați, 2 pentru infracțiuni de corupție și 2 pentru alte infracțiuni. Situația celor 4 persoane inculpate, raportată la instituțiile din care provin se prezintă astfel: 2 inculpați M.A.I., toți cu funcție de execuție și 2 inculpați fără calitate specială, pentru alte fapte.
În dosarele penale instrumentate de Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus măsura reținerii față de 3 suspecți, dintre care 1 personal M.A.I. - agent de poliție, iar ulterior s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.
În urma finalizării cercetărilor în dosarele penale în care polițiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud au efectuat acte procedurale, au fost emise 1 rechizitoriu într-un dosar privind persoane din afara M.A.I., pentru infracțiuni de corupție, 3 acorduri de recunoaștere a vinovăției, în dosare privind lucrători M.A.I., dintre care 2 pentru infracțiuni de corupție și 1 pentru alte infracțiuni, și în 4 dosare penale a fost dispusă soluția clasării
În cursul anului 2021, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud au organizat 5 acțiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care au fost prinse un număr de 3 persoane, dintre care 1 pentru luare de mită și 2 pentru trafic de influență.
Precizăm, finalmente, că semnalarea faptelor de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne se poate face atât prin sistemul telefonic gratuit Call-Center anticorupție 0800.806.806, cât și la adresele de e-mail [email protected] și [email protected], prin fax - 0263/203.167 ori la sediul Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud din municipiul Bistrița, str. Piața Petru Rareș, nr. 1, județul Bistrița-Năsăud, se arată în comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5