Antreprenoriatul în rândul femeilor, dezbatere promovată de Centrul Europe Direct Bistrița

Egalitatea de gen și încurajarea inițiativei antreprenoriale și participării civice în rândul femeilor reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Comisiei Europene. Continuând promovarea bunelor practici în acest domeniu, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, a organizat, joi, 15 martie 2018, începând cu ora 13.00, la Hotel „Metropolis”, dezbaterea „Noi perspective de încurajare a inițiativei antreprenoriale în rândul femeilor”.

În declarația comună publicată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii 2018, Comisia Europeană reitera faptul că „egalitatea dintre femei și bărbați reprezintă o valoare fundamentală a Uniunii Europene, consacrată în tratate”, subliniind că „Uniunea este un deschizător de drumuri în materie de combatere a discriminării bazate pe gen și că putem fi mândri de progresele înregistrate: Europa este unul dintre locurile din lume în care siguranța și egalitatea femeilor sunt garantate în cea mai mare măsură”. Totodată, Comisia amintea că „Promovarea rolului de lider al femeilor și emanciparea economică a femeilor reprezintă o prioritate absolută”.

Urmărind promovarea, la nivel local, a dialogului privind egalitatea de gen și performanța în rândul femeilor, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, a organizat, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, dezbaterea „Noi perspective de încurajare a inițiativei antreprenoriale în rândul femeilor”. Evenimentul a avut loc la Hotel „Metropolis” Bistrița, la data de 15 martie 2018, și a adus împreună femei antreprenori, manageri, voluntare ale Centrului și invitate speciale care au împărtășit experiențe și bune practici în domeniul inițiativei antreprenoriale în rândul femeilor.

Invitatele speciale ale acestei ediții au fost: doamna Cristina Iurișniți – deputat în Parlamentul României și Președinte al Comisiei parlamentare pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați; doamna Andrada Horoba – manager al brandului Wawa Fresh Cosmetics, singurul producător de cosmetice hand-made din România certificate de Comisia Europeană; doamna Simona Bișboacă - deținătoare a numeroase premii în domeniul inovării și inventicii, manager al societății Phenalex și ambasador al programului Erasmus.

În cadrul evenimentului, moderat de doamna Monica Mureșan – Secretar General în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, participantele s-au implicat activ într-un dialog constructiv privind importanța creativității, inovativității și curajului în activitățile antreprenoriale, însă și privind importanța valorificării unor oportunități, precum cele oferite de programul Erasmus+, a pasiunii în afaceri și a coagulării intereselor cetățenilor pentru o participare mai bună la procesele decizionale de la nivel național și european.

***

Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Contact: Ovidiu Puiu – Coordonator, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: [email protected], http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5