O nouă întâlnire a reţelei de femei antreprenor organizată de Centrul Europe Direct Bistriţa

Sursa: comunicat de presă

Casa Cărţii „Nicolae Steihnardt”, a fost gazda extrem de primitoare a unei noi întâlniri a reţelei de femei antreprenor iniţiată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în cadrul Proiectului Centrul Europe Direct Bistriţa.

Evenimentul, parte a seriei intitulată „Serile economice ale Centrului” a avut loc luni, 20 mai, şi a reunit în jur de 40 de participanţi.
Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi-a propus să organizeze, în cursul anului 2013, o serie de evenimente cu sprijinul şi participarea reţelei de femei antreprenor din judeţul Bistriţa-Năsăud, în vederea încurajării angajării acestora în schimburi de idei privind rolul şi accesul lor la viaţa economică şi socială, în Uniunea Europeană.

Evenimentele susţin dezvoltarea unui comportament proactiv şi participativ, precum şi a competenţelor antreprenoriale în rândul femeilor, în spiritul unei economii competitive, cu un grad ridicat de ocupare a forţei de muncă.

O întâlnire interactivă din această serie a avut loc, luni, 20 mai 2013, în atmosfera specială pe care o oferă Casa Cărţii „Nicolae Steinhardt”.

Agenda întâlnirii a inclus prezentarea oportunităţilor de finanţare pentru IMM-uri şi a unor exemple de bună practică în domeniul antreprenoriatului.

Monica Mureşan, secretar general CCI BN a trecut în revistă programele de finanţare active, precum programul pentru stimularea înfiinţării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, programul BAS România – Fonduri nerambursabile pentru consultanţă.

Au împărtăşit din experienţa lor şi din modul în care au pus ideile lor creative de afaceri în practică, doamna Cornelia Macarie, manager SC. Aletheia SA – gazda evenimentului şi doamna Cristina Toadere, manager SC Comautosport SRL.

Jurnalista Carmen Bulz, care a însoţit echipa Centrului la evenimentul de lansare a Anului european 2013 al cetăţenilor şi a noii generaţii 2013 - 2017 de Centre Europe Direct, a împărtăşit amintiri de la acest eveniment, punctând elementele care au impresionat-o cel mai tare: discursul european al Comisarului Dacian Cioloş, atitudinea regizorului Cristian Mungiu, punctul de vedere al şefului reprezentanţei Comisiei Europene în România cu privire interesul cetăţenilor pentru alegerile Euro Parlamentare 2014, discursul extrem de ancorat în realitate al poetului şi dramaturgului Matei Vişniec.

Discuţiile au fost îmbinate în mod fericit, cu o prezentare de ţinute business - noua linie de cămăşi pentru femei Daniel Bessi, creată în exclusivitate pentru SC Comautosport SA Bistriţa şi un moment de „suflet” de muzică şi poezie, susţinut de artistul Florin Săsărman.

Reţeaua de femei antreprenor a fost creată de Centrul Europe Direct Bistriţa în cursul anului 2009, în scopul dezvoltării de competenţe antreprenoriale, exercitării cetăţeniei europene active şi a facilitării schimbului de bune practici în rândul femeilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5