Salvăm Pădurea Codrişor

Adrian Florin Chereji: Pădurea Codrişor va redeveni unul dintre locurile de agrement îndrăgite de bistriţeni

Inițiativa ,,Salvăm Pădurea Codrişor” aparţine Asociaţiei Bistriţa Civică şi are ca scop restabilirea destinației inițiale de pădure-parc, în locul defrișării pentru realizarea variantei ocolitoare. În acest weekend, membrii asociaţiei au participat la o acţiune de ecologizare în Pădurea Codrişor, în urma căreia au adunat peste 2 tone de gunoaie.

"Weekendul Pădurii a fost o acţiune foarte consistentă, chiar dacă am fost puţini; am avut "concurenţă", multe asociaţii de profil, instituţii şi autorităţi publice au organizat activităţi în păduri (plantări sau ecologizări). Bineînţeles că Asociaţia Bistriţa Civică a fost în Pădurea Codrişor, pădurea de suflet, care, cu siguranţă, va redeveni unul dintre locurile de agrement îndrăgite de bistriţeni. Poteca Veveriţelor are acum o variantă mai sinuoasă, cu mai multe serpentine, pe care se poate ajunge foarte uşor în prima poiană din vârful dealului Codrişor. Pot urca până în poieni şi cei mai neantrenaţi doritori de mişcare în natură, în aer curat.

Duminică am făcut curăţenie, am adunat 2-3 tone de gunoaie. Nu ne-am dat bătuţi de nesimţirea celor care aruncă gunoaie în mijlocul pădurii. Trebuie să ştie că ei nu pot arunca cât putem noi aduna! Dar asta nu înseamnă că trebuie să-i lăsăm să continue iar autorităţile abilitate să-i pedepsească. Energia pe care o consumăm pentru a face curat după nesimţiţi am putea-o folosi în alte scopuri, mai utile comunităţii, scrie Adrian Florin Chereji, preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

24/03/15 09:48
Vizitator

Anul trecut, in Duminica de Florii , iubitorii de natură au fost invitaţi sa participe la evenimentul ”Aventură în Pădurea Codrişor”, organizat de echipele Bistriţa Airsoft Team şi Holland, urmat de un picnic în poiana mare din Pădurea Codrişor.
Airsoft este un sport în care jucătorii simulează o luptă, un război sau alte scenarii militare folosind tactici militare autentice şi replici ale armelor de foc, precum şi ale echipamentelor militare.
Ar fi bine daca aceasta actiune ar fi organizata in fiecare an in Duminica de Florii, devenind o permanenta pe agenda evenimentelor organizate la Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5