La începutul anului şcolar,

28 de centre vor avea microbuze şcolare

Prin Ordin al ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, judeţul Bistriţa-Năsăud va primi, în acest an, nu mai puţin de 28 de microbuze.

Maşinile vor fi destinate transportului elevilor de la domiciliu la şcolile centre de zonă Rebrişoara, Nimigea de Jos, Şieu, Chiochiş, Căianu Mic, Teaca, Milaş, Spermezeu, Matei, Negrileşti, Şanţ, Parva, Ciceu Mihăieşti, Reteag, Bistriţa Bârgăului, Romuli, Feldru, Rebra, Telciu, Cetate, Uriu, Mărişelu, Ilva Mică, Sângeorz-Băi, Măgura Ilvei, Silivaşu de Câmpie, Livezile şi Bistriţa.

Firma câştigătoare a licitaţiei de la Satu Mare este Ford, maşinile având o capacitate de 16+1 locuri. Ele se vor adăuga celor 20 de maşini aduse în judeţ în 2006.

Parcul auto de profil mai are 16 astfel de maşini care în momentul de faţă nu mai sunt funcţionabile. În nota ministrului se menţionează faptul că microbuzele sunt destinate exclusiv transportului elevilor din învăţământul gimnazial de masă, învăţământul special şi cluburile sportive şcolare.

Unii dintre şoferi, în colaborare cu autorităţile locale, au folosit microbuzele din judeţ şi în scopuri personale, reamintind aici doar faptul că anul acesta am surprins microbuzul de la Sânmihaiu de Câmpie la muncile agricole.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5