Victorie de două ori pentru Alexandru Grecu la TIGF 2015

Ieri s-a incheiat la Cluj-Napoca ,Festivalul International de Chitara Clasica "Transilvania International Guitar Festival" ajuns la cea de a XIII-a editie care s-a desfasurat in perioada 19-23 august 2015. In timp ce la Bistrita se desfasura prima editie "Targul Mare al Bistritei ",la Cluj-Napoca 5 bistriteni care nu au avut vacanta pana la aceasta data au concurat la 4 categorii de varsta la chitara clasica.
Competitia s-a desfasurat la 5 categorii de varsta ;Very Young ("foarte tineri"-pana la 9 ani) ,categoria I-a (10-12 ani), categoria a-II-a (13-15 ani ), categoria a-III-a (16-18 ani) si categoria a-IV-a(fara limita de varsta) si 2 categorii la muzica de camera.
La categoria "Very Young" ,Dragos Popa a obtinut diploma "Excellent "si Luca Pop ,diploma "Very Good".Bogdan Popa la categoria a-I-a (10-12 ani) a obtinut locul 2 si Runcan Calin , " premiu special" in cadrul aceleasi categorii.
Un record de premii 1 de la inceputul anului ( 9 premii de locul 1 , o medalie de aur si una de argint in Italia-depasind numarul de 5 premii de locul 1 pe anul trecut), Alexandru Grecu (14 ani) a fost castigatorul a 2 categorii de varsta a-II-a (13-15 ani) si a-III-a (16-18 ani ) obtinand locul 1. Performanta cu totul notabila, deoarece a avut parte de un juriu foarte exigent format din Susana Prieto (Spania)-presedintele juriului, Alexis Muzurakis (Grecia) , Gabriel Guillen (Austria), Stefan Trifan (unul dintre organizatorii concursului )si George Mitrache.(Romania).
Alexandru Grecu a participat activ si la cursurile de maiestrie (masterclass) cu Andras Csaki (Ungaria ), Gabor Podhorszky (Ungaria), Susana Prieto (Spania ),Alexis Muzurakis (Grecia) si Gabriel Guillen ,profesor la Conservatorul din Viena "Richard Wagner" si Eisenstadt , organizatorul festivalului "International Guitarfestival Rust , cel care i-a inmanat premiul 1 la categoria a-II-a la editia de anul trecut din Austria.
Festivalul a cuprins si concerte in fiecare seara la Biserica Piarista din Cluj -Napoca (duetul de renume mondial "Duo Melis "-Susana Prieto si Alexis Muzurakis ,recital Duo Gabor Podhorszky si Arpad Kato , Gabriel Guillen ,Andras Csaki ,si Trio Transilvania format din bistriteanul Marian Balan , Viorela Filimon si Ani Gaydarova din Bulgaria) si expozitie de instrumente muzicale (invitat de onoare lutierul Adrian Oprisan).
Cei 5 chitaristi sunt indrumati de profesorul Valentin Pop si sunt elevi la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5