Trei profesori bistriţeni, selectaţi pentru elaborarea programelor şcolare pentru gimnaziu

Ministerul Educaţiei a finalizat procedura de selecţie a membrilor grupurilor de lucru pentru elaborarea programelor şcolare din învăţământului gimnazial. Doar trei profesori bistriţeni figurează pe lista celor 320 de cadre didactice şi specialişti din cele 79 de grupuri de lucru care vor elabora curricula pentru disciplinele studiate în gimnaziu.

Este vorba despre prof. Vali Nastasia Ganea de la Şcoala Gimnazială „Florian Porcius” Rodna, nominalizată în grupul pentru Limba şi literatura română. De asemenea, prof. Romelia Valeria Cosma de la Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud face parte din grupul care va elabora programa de la biologie, în timp ce Alina Gîmbuţă de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa este în grupul de la disciplina Educaţie socială. Componenţa grupurilor de lucru a fost publicată pe www.edu.ro.

De menţionat că în perioada alocată înscrierilor (aprilie-mai) au fost înregistrare 524 de aplicaţii în sistem. Dintre acestea au fost selectate 320 de aplicaţii care au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi competenţă. 65 de candidaturi depuse şi alese aparţin unor cadre didactice din învăţământul superior. Cele mai multe aplicaţii au fost depuse la disciplinele Informatică şi TIC (43), Limba şi literatura română (42), Educaţie socială (35) şi Matematică (34).

Ministerul Educaţiei transmite că „în perioada imediat următoare vor fi organizate instruiri ale membrilor selectaţi, axate în principal pe familiarizarea cu formatul de curriculum propus, includerea unor elemente de interdisciplinaritate în programe şi focalizarea pe competenţele-cheie specificate în profilul absolventului de gimnaziu”.

Activitatea grupurilor de lucru va fi sprijinită prin contribuţia unor specialişti, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, universităţilor şi asociaţiilor nonguvernamentale cu expertiză în domeniu. Astfel, în toate etapele de elaborare a proiectelor, grupurile de lucru vor avea întâlniri şi consultări cu experţi şi practicieni cu experienţă în dezvoltarea curriculară pentru a identifica idei şi bune practici ce pot fi valorificate.

Proiectele de programe şcolare elaborate de grupurile de lucru şi avizate de comisiile naţionale de specialitate vor fi supuse dezbaterii. 

Comentarii

13/06/16 19:12
Mario

Totul pe pile și relații, nu are cum să meargă țara bine

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5