Teaca: şedinţa Consiliului Local

Prima şedinţă a Consiliului Local Teaca din acest an a avut ca principal punct din ordinea de zi dezbaterea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011 la nivel local. Astfel, din suma totală alocată prin buget pe acest an de 4324000 lei, 2174000 lei sunt alocaţi pentru salariile din învăţământ, iar pentru aparatul primăriei 555000 lei. Pentru unitatea sanitară din Teaca s-a alocat suma de 150.000 lei (inclusiv Unitatea medico-socială) iar pentru activităţi culturale şi modernizarea căminelor culturale s-a alocat suma de 200.000 lei. Restul de 1090000 lei au fost orientaţi pentru cheltuieli administrative şi sociale.

Ca în fiecare an, cei mai nemulţumiţi faţă de suma alocată au fost cei din învăţământ, prin vocea prof. Ioan Mihalci, directorul Liceului din Teaca şi consilier comunal, care a solicitat o dublare a sumei alocate prin buget, o cerere obiectivă, legitimă, fundamentată pe elemente de cheltuieli cum ar fi: bani pentru plata navetei dascălilor, neonoraţi încă din luna septembrie 2010, precum şi alte cheltuieli administrativ-gospodăreşti pentru buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din şcolile de pe raza comunei, solicitare care nu a fost aprobată, urmând să fie reportată la viitoarele rectificări bugetare din cursul acestui an.

În cadrul şedinţei Consiliului Local, şeful Postului de Poliţie locală, Aurel Trişcaş, a prezentat, în premieră, o informare asupra activităţii lucrătorilor de poliţie din Teaca din anul 2010, care au avut ca preocupare principală diminuarea fenomenului infracţional şi promovarea unor măsuri de prevenire în acest sens, un obiectiv greu de atins în condiţiile în care majoritatea infracţiunilor sunt comise de ţigani, care au pondere în totalul populaţiei comunei de peste 30%, a căror principală sursă de venit fiind alocaţia de stat pentru copii dar şi furturile. Domnia sa a cerut o mai mare implicare a cetăţenilor pentru realizarea acestui obiectiv, un mai pronunţat spirit civic din partea acestora, făcând propuneri concrete în acest sens. Consilierii locali, primarul, l-a asigurat de întreg sprijinul, un consens general, în vederea realizării acestui important obiectiv benefic pentru întreaga comunitate locală.

Comentarii

18/02/11 00:40
NORA REPORTERULUI

Domnule Ghiba te-ai inscris in PSD?
Asa reiese din articolele dumitale.
De ce nu specifici adevarul? Ca la Liceu nu s-au acordat mai multi bani pentru ca primarul e la cutite cu directorul liceului, care saracu nu are bani pentru curent si copii invata pe intuneric, de ce nu scrii ca desi oamenii au vrut sa protesteze impotriva desfintarii spitalului el cere comasarea pentru a deveni azil pentru ca apoi sa se desfiinteze cu totul si sa puneti mana tot voi psd-istii pe el, de ce nu spui ca banii aceia pentru modernizarea caminelor vor merge din ei 99% in buzunarul primarului Damian Iustinian, viceprimarului Petrus Vasile si consilierilor pentru a-si moderniza lacurile deja incepute si cabanele.
Acesta e adevarul despre comuna Teaca ei au vile cabane, lacuri si copii nostri invata pe intuneric.
ACESTI OAMENI NU AU DUMNEZEU!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5