Bani albi pentru zile negre

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Teaca aferentă lunii februarie a.c. a dezbătut ca puncte principale ale ordinei de zi „Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei Teaca pentru anul 2012” şi „Aprobarea listei cu bunuri considerate de strictă necesitate pentru acordarea venitului minim garantat pe anul 2012”. Consilierii au dezbătut şi aprobat, cu unele amendamente, bugetul comunei pe anul 2012 în valoare totală de 4180000 lei venituri şi aceeaşi sumă pentru cheltuieli. Cea mai mare sumă – 2992000 lei se duce pentru plata salariilor bugetarilor comunei (primărie, învăţământ), 262000 lei pentru plata a 15 asistenţi personali şi a 50 de persoane cu handicap. S-au mai alocat sume de bani pentru activităţi sportive, culturale, pentru construirea unei Capele la Teaca. Unităţii medico-sociale din Teaca i-a fost alocată suma de 120000 lei. S-au asigurat fonduri pentru finanţarea unor proiecte cum ar fi introducerea apei potabile în satele Ocniţa şi Archiud, precum şi plăţi pentru avize şi consultanţă pentru proiectul la Măsura 322 – Canalizare şi staţie de epurare a apei în Teaca.

Se cuvine de menţionat faptul că SC Liviu Rusu Cons Jud SRL a uitat cu totul de existenţa comunei Teaca, unde puterea nu este, din fericire, portocalie.

În ceea ce priveşte prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, până în anul 2011 a funcţionat o hotărâre de Guvern prin care dacă un nenorocit de locuitor sărac avea în ogradă peste 30 de păsări, spre exemplu, acesta nu beneficia de venitul minim garantat. Pentru că alegerile bat la uşă, s-a revenit cu HG 57/2012 prin care s-a schimbat modificarea, respectivul individ „sărac” lipit pământului, dacă în prezent are în bătătură 2 vaci, un cal, 3 porci, 5 oi, 5 familii de albine, 10 iepuri domestici, 25 de păsări din alea care se mai şi ouă, precum şi un autoturism mai vechi de 10 ani, beneficiază de acel venit minim garantat, la fel şi prăpăditul care deţine mai puţin de 100 de grame de aur la saltea, la gât sau pe degete. Mai mult, beneficiarii de venit minim garantat nu mai au obligaţia să muncească 72 ore lunar la dispoziţia primăriei, aşa cum prevedea Legea 416/2001, că nu munca aduce fericire şi bunăstare, ci statul social.

De menţionat faptul că majoritatea covârşitoare a beneficiarilor de venit minim garantat sunt din rândul comunităţii romilor.

Aşa se face că dacă în anul 2011 beneficiau la nivel de comună un număr de 47 persoane de venit minim garantat, conform respectivei HG 75/2012, numărul acestora va fi de peste 10 ori mai mare în acest an, urmând ca mulţi dintre aceştia să vină, ca şi în anii precedenţi, la primărie cu BMW-ul pentru a-şi ridica bănuţii de la stat. Trai nineacă, fără muncă, că munca e pentru proşti, mânca-ţi-aş rumâne munca ta!

Şedinţa a luat sfârşit!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5