Tânăr ca tine sunt şi eu! Acţiuni recreative la Schreiner pentru tineri cu dizabilităţi

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa Năsăud alături de Fundaţia Inocenţi, Centrul de Educaţie Incluzivă Lacrima şi Centrul SPA Schreiner desfăşoară, în perioada 4 - 30 iunie 2015, proiectul de tineret „Tânăr ca tine sunt şi eu”.

„Pe perioada lunii iunie 2015, timp de 4 zile (1 zi pe săptămână)  tineri cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Inocenţi şi a Centrului de Educaţie Incluzivă Lacrima vor participa la activităţi în apă în cadrul bazinului de înot din Centrul SPA Schreiner. Aici tinerii timp de 2 ore pe zi, vor avea posibilitatea să interacţioneze unii cu alţii şi să participe la activităţi sportive recreative alături de tineri sănătoşi.

Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a individualităţii tinerilor cu dizabilităţi pentru a-i sprijini în integrarea  socială prin propriul lor exemplu pozitiv”, menţionează directorul executiv Constantin Florian de la DJST.

Obiectivele proiectului sunt  atragerea tinerilor cu dizabilităţi in activităţi sportiv-recreative în apă şi integrarea  tinerilor cu dizabilităţi în activităţi comune cu ceilalţi tineri. Această acţiune desfaşurată prima dată în anul 2012 s-a bucurat de un real succes atât în rândul tinerilor participanţi, a părinţilor şi a insoţitorilor acestora, care au văzut o schimbare în atitudinea  tinerilor cu dizabilităţi privind integrarea în colectivitate. Mai mult decât atât, „ Tânăr ca tine sunt şi eu!” este singura acţiune de acest gen destinată tinerilor cu dizabilităţi.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5