Bucurii și emoții la Turneul final al Campionatului național de baschet - abilități individuale, de la Bistrița

Sub umbrela mișcării SPECIAL OLYMPICS ROMÂNIA, în zilele de 24 și 25 septembrie 2022, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, la invitația copiilor, tinerilor și cadrelor didactice de la Centrul Școlar Lacrima, a găzduit Turneul final al Campionatului național de baschet – abilități individuale (CNBAI 2022), din cadrul proiectului AJIF Motivation “SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”, proiect finanțat de FEDERAȚIA ROMÂNĂ de BASCHET, cu implicarea Clubului Lions România dar și a autorităților locale.
Jocurile au fost deschise de sportivul Ionuț Chiuzan, tânăr absolvent al Centrului școlar de educație incluzivă Lacrima, cel care a rostit legământul Special Olympics: “Vreau să câștig. Dar dacă nu pot câștiga, vreau sa fiu brav în încercarea mea!” Evenimentul a întrunit un număr de 82 copii și tineri cu dizabilități intelectuale din 15 orașe ale țării, precum Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Gura Humorului, Deva, Constanța, Sibiu, Arad, Timiș, Piatra Neamț, Petroșani, București, Beclean, Năsăud, Bistrița.
Fiecare sportiv a susținut câte trei probe individuale de concurs, atât în cadrul etapei preliminare, cât și în finala ce a avut loc în data de 24 septembrie. Duminică, 25 septembrie, au fost cu toții premiați de către reprezentanți ai Clubului Lions România. Pe parcursul celor două zile de concurs, activitatea celor de la Special Olympics a fost secondată de tinerii voluntari Emilia Cupșa, Dana Voica, Eduard Rotar, Roxana Cindrea, Darius Apăvăloaei, Vlad Băbuța, Sofia Dan, Maria Vasile, Andra Ihuț, Daria Iurtăn, îndrumați de prof. Aurelia Dan de la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița, prof. Eniko Cupșa – director al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Lacrima, dar și de prof. Rodica Drăguș – inspector școlar educație fizică și sport. La eveniment au luat parte, de asemene, inspectorul școlar general prof. Mircea Cristian Nicula, dar și d-na inspector învățământ special prof. Daniela Brics.
Activitățile derulate au avut ca scop încurajarea vieții sportive a persoanelor cu dizabilități intelectuale, copiii și tinerii descoperindu-și noi forțe și abilități prin puterea sportului, cel care le aduce bucurie, încredere și împlinire, atât pe terenul de sport, cât și în viață.
Pentru toți experiența trăită a fost una emoționantă, în care mișcarea, socializarea și implicarea au fost cuvintele cheie ale zilei.

prof. Eniko Cupșa & prof. Emanuela Avram, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Lacrima

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5