Sorin Roşu-Mareş, numit secretat de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Sorin Roşu-Mareş a fost numit prin decizia prim-ministrului Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Decizia 362 a fost publicată în Monitorul Oficial al Româniie, Partea I, nr. 289 din 24 aprilie 2017.

          Sorin Roşu-Mareş a fost director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, funcţie pe care a deţinut-o din noiembrie 2012. În perioada 2011-2012, acesta a fost director al SC Alemi Flora SRL, iar în 2009 a deţinut funcţia de director coordonator la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bistriţa-Năsăud. De asemenea, în perioada 2007.2009, Mareş a fost director de achiziţii al firmei Lech-Lacto Lechinţa, aceeaşi funcţie având-o în perioada 2005-2007 şi la SC G&B Lumidan SRL Rodna. În intervalul 2004-2005, Sorin Roşu-Mareş a fost administrator al SC Biagen Select Bistriţa, asta după ce timp de două luni, în 2004, a lucrat la Federaţia Crescătorilor de Taurine din Transilvania, iar în perioada 2003-2004 a lucrat ca inginer zootehnist la SC Agricola SRL Şieu Măgheruş.

          Născut în 10 februarie 1977, acesta a urmat Liceul Silvic din Năsăud, iar apoi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii), devenind inginer diplomat în 2002. La aceeaşi universitate a urmat studii postuniversitare de specializare, în 2009, având cursuri de formare la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu GBI Consulting, respectiv Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, pe tema Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Ultimul certificat obţinut este din 2014, acordat de USAMV Bucureşti, în domeniul orientării pentru noul PNDR 2014-2020.

          Nu în ultimul rând,  Sorin Roşu-Mareş a urmat stagii de practică în Germania, în timpul studenţiei, dar şi de pregătire în domeniul consultanţei agricole, în Elveţia, prin Programul REBIAT.

      „Am avut discuţii preliminare. Am fost nominalizat de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Mâine dimineaţă voi ajunge la Ministerul Agriculturii şi voi vedea domeniul pe care-l voi coordona. E o provocare pentru cariera mea profesională şi un pas înainte”, ne-a declarat Sorin Roşu-Mareş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5