Punctul gastronomic “La Maria” pune Poiana Ilvei pe harta bucatelor tradiționale! Felicitări familiei Leon și Maria Dănilă!

La Poiana ILvei a fost deschis cel de al 15-lea punct gastronomic local din județul nostru, cu bucate alese, oameni cu sufletul frumos din comunitate, rugăciuni de binecuvântare. “La Maria” veți găsi mâncărurile de altădată, făcute cu produse din propria gospodărie, dar și oameni cu lumină în ochi și în suflet, așa cum e familia Maria și Leon Dănilă, alături de copiii Marian Leon și Ana Maria.

         La acest eveniment, la invitaţia gazdelor şi a Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud – director executiv Elena Bărbos, au dat curs preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă,  primarul Ioan Scridonesi și viceprimarul Anton Dănilă, primarul Valer Avram de la Măgura Ilvei, directorul Şcolii Gimnaziale Poiana Ilvei – prof. Valeria Bența, Delia Fazakaș, alături de alți specialiști de la Grupul de Acțiune Locală LIDER Bistrița-Năsăud și oameni de bine din comunitate.

         Părintele stareț Ioil Nicoară de la Mănăstirea Dealu Mare, părintele paroh Marian Șteopoaie și preotul dr. Leon Pop au binecuvântat oamenii, casa și masa.  

“Mulțumim, în primul rând, bunului Dumnezeu că ne-a mai trezit încă încă o zi, să putem să participăm aici, împreună, la deschiderea celui de al 15-lea punct gastronomic local din județul Bistrița-Năsăud. Mă bucur că de astăzi avem și Valea Ilvelor, prin Poiana IlveI, pe harta gastronomiei din județul Bistrița-Năsăud. Vă felicit, să aveți câți mai mulți vizitatori pentru că produsele noastre sunt unele de foarte bună calitate și fiecare dintre cei care ne vizitează și ne calcă o dată pragul sigur mai fac și după”, a declarant președintele Radu Moldovan, care a înmânat o diplomă Punctului Gastronomic Local “La Maria”.

Prefectul Teofil Cioarbă a evidențiat investițiile în infrastructură făcute de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Poiana Ilvei, ca premisă a atragerii vizitatorilor pe Valea Ilvelor și a intensificării activității turistice.

Primarul Ioan Scridonesi a mulțumit echipei de la GAL Lider Bistrița-Năsăud care a susținut deschiderea acestui punct gastronomic local. “Vreau numai să vă doresc mult, mult noroc, succes în continuare și să aveți foarte, foarte mulți turiști care să revină cu alți turiști”, a declarat edilul comunei.

“Acest punct de gastronomie locală a fost autorizat la sfârșitul lunii martie. Astăzi este vorba despre doamna Maria Dănilă. Felicitări și vă mulțumim că ați ales să mergeți pe acest drum, fapt pentru care vă recompensăm și noi cu o etichetă de calitate “Produs în Bistrița-Năsăud” pe care am așezat-o deja pe masa cu bucate. Aș vrea să reamintesc tuturor producătorilor și celor care activează în domeniul gastronomiei tradiționale că porțile Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” sunt mereu deschise pentru sprijin și promovare, așa încât suntem bucuroși de fiecare dată când aveam avem această oportunitate. Felicit echipa GAL LIDER Bistrița-Năsăud. Știu că mai au în pregătire încă 4 puncte de gastronomie locală, finanțate tot prin intermediul apelurilor de proiecte pe care le-au lansat în anul anterior și, de asemenea, și așteptăm cu nerăbdare să îi promovăm și să îi susținem și le dorim mult succes, mult success”, a precizat Elena Bărbos, director executiv Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud”.

Familia Maria și Leon Dănilă au o mica fermă, iar bunătățile oferite au gustul de odinioară. La deschidere, doamna Maria i-a primenit pe oaspeți cu pâine aburindă de casă, plăcintă cu vărză, plăcintă cu brânză dulce, cornulețe frământate cu untură, prăjituri de casă, balmoș, tocană la ceaun, brânzeturi, lapte acru, dar și apă cu sirop de fructe, țuică, afinată. Dacă veți trece pragul acestei familii, nu veți regreta.

                                           

Contact Punct Gastronomic Local "La Maria":  0787674818  - Maria Dănilă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5