Public peste aşteptări la Festivalul Internaţional de Film de Foarte Scurt Metraj

Timp de trei zile la Sângeorz-Băi s/a derulat Festivalul Internaţional de Film de Foarte Scurt Metraj.
Festivalul are loc în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova. În total, 17 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 25 de oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Rep. Moldova, Ungaria si Slovacia, coordonate de la Cluj.
În Sîngeorz-Băi festivalul a fost organizat de Casa Orăşenească de Cultură în colaborare cu Muzeul de Artă Comparată.
Festivalul a început cu Selecţia internaţională de Filme de Foarte Scurt Metraj, secţiune la care s-au vizionat şi votat un nr. de 47 de filme.
Apoi a avut loc vizionarea celor 18 filme de la Selecţia de filme româneşti "Around the Très Courts", festivalul incheindu-se cu vizionarea filmelor de la secţiunea Paroles des Femmes - 3 minute din viaţa unei femei şi Selecţia Monde d'avant, monde d'après.

A participat public peste aşteptările noastre, din care foarte mulţi elevi ai Liceului Teoretic "Solomon Haliţă" precum şi elevi ai Şcolii Generale "A.P. Alexi" din localitate. Pe această cale mulţumim cadrelor didactice care se implică activ la buna desfăşurare a festivalului: Daniela Vasilichi, Maria Juca, Loredana Zbânca, Jovanca Balac, Cătălina Mureşan.
Premiile se vor acorda în funcţie de voturile publicului din toată lumea şi va fi afişat până în 15 mai!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5