PROADO ne învaţă să fim solidari şi toleranţi

Ieri, s-a dat startul celei de-a doua ediţii a Festivalului „Solidarităţii şi Toleranţei” iniţiat de Asociaţia Pro-Apărarea Drepturilor Omului. În debutul manifestărilor, preşedintele PROADO, Doina Orza, ne-a declarat că săptămâna solidarităţii face parte din proiectul oraşelor înfrăţite Bistriţa – Besançon, respectiv parteneriatul între PROADO şi RECIDEV, în acelaşi timp manifestări similare derulându-se şi în Franţa.

Toate acţiunile fac parte din campania de informare şi sensibilizare privind drepturile omului.

Ieri, de la ora 16.00, la ARFA a avut loc o întâlnire de lucru a Consiliului Local al Tinerilor, având ca primar pe Adrian Solcan şi Consiliul Local al municipiului Bistriţa.

Astăzi, elevii de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi de şa Grup Şcolar Sanitar vor fi prezenţi în mijlocul elevilor de la Centrul de Educaţie Incluzivă nr.1 şi de la Fundaţia „Lacrima” din Unirea.

Mâine, la Centrul Cultural Municipal are loc, de la ora 16.00, un amplu spectacol folcloric, cu participarea trupei „Anonimus” a Penitenciarului Bistriţa, câteva date oferindu-ne despre piesa de teatru „Stai mă acasă” prof. Adriana Georgescu. BN Ritm, Doiniţa, Chorus, dansurile germane, maghiare şi ţigăneşti vor contura spectacolul solidarităţii şi toleranţei.

Vineri, la ora 12.00, este programată, la Biblioteca franceză, o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase. Manifestările se vor încheia luni, 17 noiembrie, când elevii ne vor invita la un carnaval pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” de la ora 15, prilej cu care va fi marcată şi Ziua Internaţională a Declaraţiei Drepturilor Copilului.

Au fost prezenţi la deschiderea proiectului preşedintele PROADO, Doina Orza, vicepreşedintele Florentin Archiudean, secretar Iulian Borgovan, membrii Marcela Tămaş, Fironica Miclea, Adriana Georgescu – de la Penitenciarul Bistriţa şi Mirela Parker – ASP BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5