Până la finele anului, PDL îşi va stabili candidatul la prezindenţiale

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a declarat că Partidul Democrat Liberal îşi va stabili, până la finele acestui an, candidatul la alegerile prezidenţiale. Liderul democrat-liberal a menţionat că la ultima şedinţă a Colegiului Director au fost stabilite doar criteriile pentru selectarea candidaţilor, dar şi faptul că „PDL va avea un candidat propriu”, stabilit în urma unei competiţii interne, nefiind discutat niciun nume.

         Întrebat dacă este luată în calcul varianta unui candidat al dreptei, deputatul Ioan Oltean a menţionat că „Partidul Democrat Liberal va milita şi va face eforturi deosebite ca toate partidele de dreapta să aibă un singur candidat, dacă se doreşte să să ofere USL o alternativă foarte serioasă lui Crin Antonescu, dacă el va fi candidatul”.

         „În mod cert, dreapta va trebui să accepte un candidat unic. O divizare şi apariţia a doi-trei candidaţi de dreapta, unul al Mişcării Populare, altul al Forţei Civice, altul al PDL diminuează evident şansele candidatului, dar, în mod cert, nu poate fi decât un candidat, în opinia mea, al Partidului Democrat Liberal. (...) În momentul acesta, dacă un candidat nu are în spate un partid politic puternic, o forţă politică puternică, nu are nicio şansă”, a menţionat Oltean.

         Deputatul bistriţean a precizat şi faptul că experinţa politică a ultimelor decenii a arătat că un independent nu are şanse să devină preşedintele României.

         „Vremea candidaţilor independenţi sau susţinuţi de partide sub marja de eroare a trecut de mult. Din 1990 încoace, în Parlamentul României nu a mai ajuns niciun candidat independent, niciunul, dar nici candidaţi ai forţelor politice sub marja de eroare. Ne bazăm pe o experienţă politică de 20 ani, care a dezvoltat clar concluzia că pentru a putea fi ales trebuie să ai o susţinere politică puternică şi să fii şi o personalitate remarcabilă, exceptând 2012 când nu a trebuit să fii o personalitate deosebită ca să ajungi în Parlamentul României, ci doar să candidezi pe lista USL şi nimic altceva. Un asemenea fenomen sper să fie ultimul în istoria politică românească”, a concluzionat Ioan Oltean.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5