Ioan Oltean vrea un guvern de dreapta, cu Emil Boc- premier

„Vă asigur, că PDL vrea un guvern de dreapta, un guvern solid, cu o majoritate serioasă formată din PDL- PNL - UDMR, care împreună ar face o majoritate de peste 60%, o majoritate mult mai bine consolidată decât în 2004”, a declarat liderul judeţean democrat-liberal, Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă. Oltean a precizat că PDL va avea o discuţie şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

„Dacă PNL va dori să fie în continuare căţelul pe care PSD îl duce în continuare de cureluşă, nu are decât să fie, vom face un guvern cu alte forţe politice. (…)Vă asigur că, până la Crăciun vom avea un guvern care va obţine votul de încredere al Parlamentului.(…) Am convingerea că PDL cu celelalte forţe politice care vor accepta să formeze o majoritate parlamentară vor adopta o stabilitate de care ţara are nevoie, şi în mod cert , depăşirea momentului de criză politică generat de PSD”, a spus vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

În ceea ce priveşte ,,culoarea politică” a viitorului premier, Ioan Oltean a precizat că acesta trebuie să fie din rândurile democrat-liberalilor, şi a făcut chiar o propunere în acest sens: Emil Boc. Oltean a exclus varianta unui premier independent, precum şi cea a unui premier liberal.

„Vă asigur că va fi un guvern în care PDL va avea primul ministru. Personal, cred că dată fiind situaţia în care se află România, date fiind rezultatele obţinute, PDL nu poate avea un alt premier, decât unul politic dat de către PDL, şi în opinia mea nu poate fi nimeni altul decât Emil Boc. (…) E opinia mea personală, dar cu siguranţă va fi susţinută de către toţi preşedinţii de filiale. (…) Ţara are nevoie de un premier politic. Exclud varianta unui premier independent sau a unui premier PNL. Vă asigur, că nu va fi Crin Antonescu premier”, a subliniat liderul PDL.

Ioan Oltean a precizat însă că, după validarea rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituţională, se pot vehicula şi nume de premieri, şi nume de viitori miniştri.

„S-ar putea ca unii din foştii miniştri să se regăsească în viitorul guvern, dar sunt cel puţin 3-4 miniştri din Guvernul Boc care nu au ce căuta în formula viitorului guvern”, a menţionat Oltean, refuzând însă să dea vreun nume de ministru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5