O săptămână trăită din plin la Școala primară “Sfântul Stelian” din Bistrița!

“ O săptămână trăită din plin! Ed. II a venit ca o continuare a activităților derulate la școală însă diferit de mediul formal cu care sunt obișnuiți elevii. Timp de o săptămână 70 de copii și tineri au beneficiat de activități diverse specifice mediului de educație non-formala și taberelor într-o locație formală, mai precis la Școala primară “Sfântul Stelian” din Bistrița. Aici, distracția oferită de jocurile out -door și dezvoltarea abilităților practice prin atelierele propuse au arătat participanților că orice activitate este însoțită de reguli care dacă se respectă toată lumea se simte bine și se creează un climat de liniște, pace și bucurie.
Proiectul a adus un suflul nou în aceasta lume digitalizată deoarece a vizat redescoperirea jocurilor copilăriei de altădată precum “buchețelele” ,”prinsea”, “pe sus pe jos” , a “bătăii cu apă” și altele.
În cadrul atelierelor copii au dezvoltat abilități practice prin confecționarea de flori de hârtie, brățări, pictură pe farfurie, semne de carte, quilling descoperind cât de mult pot face și câștigând încredere în ei.
Un rol definitor l-au avut voluntarii care au sprijinit realizarea proiectului, în număr de 15 tineri, coordonați de doamnele profesoare Matean Iuliana și Turca Nicoleta.
Părinte Mudure Iacob Tudor a realizat zilnic o activitate de discuții cu copii pe diverse teme precum “prietenia” , “ comportamentul adecvat” etc.
În fiecare zi participanții au beneficiat de câte o oră de informare alături de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud privind educația rutieră, Centrul de Prevenire și Evaluare Antidrog care i-a sfătuit cum sa se comporte când sunt singuri și își așteaptă părinții, Direcția de Sănătate Publică care alături de doamna doctor Corina Ernst și doamna profesoară Laura Vultur de la Liceul Teoretic Sanitar i-au informat despre cum trebuie să se alimenteze sănătos indiferent de vârstă. Inspectoratul de Jandarmi alături de câinii dresați au făcut o demonstrație spectaculoasă impresionând copii participanți prin tot ce au realizat.
La finalul programului propus toți participanții au fost răsplătiți cu diplome și cărți oferite cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud care a finanțat o parte din activitățile derulate.
Asociația de părinți Sfântul Stelian în parteneriat cu Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița au fost pilonii care prin munca și dăruire celor implicați au adus zâmbetele și bucuria sinceră a copiilor prin tot ceea ce s-ar realizat.

Coordonator proiect:
Prof. Matean Iuliana

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5