La mulți și binecuvântați ani seniorului Alexandru Nemeș, din Bistrița, la împlinirea a 90 de ani!
Lun, 08/05/2024 - 08:52
La cea de-a 90-a aniversare, transmitem sincere felicitări domnului Alexandru Nemeș din Bistrița. Reflectăm asupra acestor decenii care au adus bucurie și inspirație celor din jurul dumneavoastră, care au lăsat amprente pe inimile tuturor.
Vă dorim multă sănătate și mulți ani pentru continuarea acestei călătorii unice și minunate!
La mulți și binecuvântați ani, toți în paza bunului Dumnezeu!
Redacția Răsunetul
Meniu principal
Ultimele stiri
Sâm, 14:30
Cine sună la 112 fără să aibă o urgență? Cultura
Nimic mai firesc pentru un profesor cu studii Universitare de Filologie să scoată, dincolo de...
Comentarii
cititor -
Joi, 23:38
Primii ambasadori culturali-educaționali la Ștefan Vodă au ajuns pe la începutul anilor `90, cînd...
prof.Vasile Găurean -
Joi, 16:42
Așa, doamna profesoară! Să rămâneți în sufletele lor ca cel mai iubit cadru didactic, cea care le-a...
Rus Augustin -
Joi, 15:45
STIMATĂ DOAMNĂ PROFESOARĂ,
O floare o percepi vizual și olfactiv, pe un copil însă îl percepi...
Marius Nicolae Pop -
Joi, 12:12
Primul robot Da Vinci a fost la Clinica Urologie- chirurgie V- din Cluj si opera Dl. Prof. Dr. Ioan...
Eori -
Joi, 08:23
Cea Mai Bună Religie Din Lume Este Creștin Ortodox:
https://youtube.com/@cristiancrestinortodox?...
Aniversări
În zi de naştere, îi urăm coregrafului ADRIAN PAŞCU de la Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi!
În ceas aniversar, îi adresăm scriitorului AUREL PODARU din Beclean, multă sănătate, putere de muncă, inspirație şi împliniri.
La mulţi ani...
La ceas aniversar, gândurile noastre bune se îndreaptă spre doamna PARASCHIVA (PIA) ŞOIMUŞAN, inspector superior la Trezoreria Bistriţa.
Comentarii
Domnul/Tovarășul Alexandru Nemeș ( o vreme a fost Prim-secretar U.T.M. din unitatea noastră administrativ-teritorială – n.n.) merită felicitat nu numai pentru venerabila vârstă, dar și pentru modul realist în care, într-o perioadă dificilă, a înțeles să-și onoreze sarcinile și atribuțiunile specifice funcției. După 22.12.1989 cei care s-au căpătat la baierele noii puteri au apreciat că economia țării e alcătuită dintr-un morman de fier vechi de care ne putem dispensa. Drept urmare au decis închiderea fabricilor, uzinelor, a celorlalte capacități productive, personalul fiind trecut în șomaj și disponibilizat. În calitatea sa de director al fostei Întreprinderi pentru valorificarea cerealelor și plantelor tehnice Bistrița-Năsăud împreună cu principalii săi colaboratori: Gîța Gheorghe, Bozbici Macedon, Ioan Prundar, toți absolvenți ai Școlii Horticole și colegi ai autorului acestor rânduri au avut în această problemă o cu totul altă viziune. Au realizat că în noile condiții, după desfințarea C.A.P.-urilor și dezorganizarea activității din agricultură nu vor mai avea intrări de cereale, iar dacă se conformează dispozițiilor decidenților politici riscă să rămână fără obiectul muncii și fără pită. De aceea, au decis să facă o reformă, care să răspundă nevoilor sociale, ale personalului și comunității. În acest scop au achiziționat tractoare și utilaje agricole, îngrășăminte chimice, substanțe de combatere a bolilor și dăunătorilor, au preluat în concesiune terenuri agricole au devenit producători de cereale. Totodată, au instalat și pus în funcțiune în incita întreprinderii un cuptor de pâine coaptă pe vatră. O perioadă activitatea s-a desfășurat cu rezultate dintre cele mai bune, dar tăvălugul distructiv al factorului politic i-a obligat să renunțe.
Adaugă comentariu nou