ION SALVAN DIN NEPOS ÎMPLINEŞTE 100 DE ANI

Printre cei aproximativ 5000 de oameni din România, care au ajuns la vârsta de 100 de ani, se numără şi ION SALVAN din satul Nepos. Este a treia persoană din această localitate , care în ultima vreme se bucură de împlinirea unei asemenea vârste, pe care Dumnezeu i-a dat-o, ca cel mai frumos dar al vieţii.
În aceşti ani mulţi şi grei pe care îi poartă pe umeri, Ion Salvan şi-a păstrat credinţa şi a supravieţuit celor două războaie mondiale. Dacă în prmul război a fost doar un copil şi a gustat împreună cu familia din urmările nefaste ale acestuia, în cel de-al doilea război mondial a trecut ca soldat prin focul marilor bătălii din tranşeele istoriei. A reuşit să se întoarcă sănătos acasă şi să-şi ducă viaţa alături de familia sa. Despre aceste evenimente îi place să povestească cu lux de amănunte şi este mândru că şi-a slujit ţara în cele mai grele momente. Zilele trecute, Asociaţia Veteranilor de război, Filiala Bistriţa-Năsăud, i-a acordat cu prilejul aniversării frumoasei vârste de 100 de ani, ,,Diploma de Onoare’’ pentru sacrificiile făcute pe front.
Are 4 copii, 6 nepoţi şi 8 strănepoţi pentru care se bucură din tot sufletul.Soţia sa Domniţa este ajunsă şi ea la o vârstă foarte aproapiată de el. I-a fost sprijin de nădejde şi au împărţit împreună bucuriile şi necazurile deopotrivă. Toată viaţa a muncit pământul şi a crescut animale, ca un vrednic gospodar, cinstit şi respectat de comunitatea în care trăieşte A avut un trai cumpătat şi Dumnezeu i-a dat sănătate şi putere să înfrunte încercările vieţii. Cu sufletul încărcat de satisfacţia acestei împliniri, ne spune că, niciodată nu s-a gândit că va ajunge la o asemenea vârstă, dar este bucuros că are parte de ea.
Membrii familiei sale, Ionică şi Lenuţa Salvan î-au pregătit cu toată dragostea această aniversare la care vor fi prezenţi cei apropiaţi sufletului său, prieteni şi cunoscuţi şi nu în ultimul rând, reprezentanţii administraţiei locale din Feldru pentru a-i ura tradiţionalul ,, La mulţi ani !’’

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5