ÎNTÂLNIRE ASTRISTĂ LA DEJ

Ioan Mititean

Despărţământul „Teodor Mihali” din Dej iniţiază acţiuni ample, bine structurate, printre care conferinţele astriste, având parteneriate de colaborare cu cadre universitare şi cu despărţămintele limitrofe, insistând asupra nevoii de cunoaştere şi înţelegere cu posibilitatea de a distinge esenţialul de neesenţial, ceea ce este durabil, de ceea ce este trecător.
Stăpânit de dorinţe puternice, preşedintele ASTREI dejene ec. dr. Radu Gavrilă, omul cu pasiune pentru lucrurile folositoare, adună în jurul lui oameni cu tainele sufletului de români, care ştiu să se cultive prin îmbogăţirea vieţii interioare, dând sens prestanţei vieţii cultural-ştiinţifice prin ASTRA. Sâmbătă, 14 aprilie 2018, amfiteatrul Liceului „Papiu Ilarian”, a găzduit şi de data aceasta adunarea ASTREI Dej, având ca invitaţi din Sibiu, Năsăud, Beclean, Şoncuta Mare şi Tg. Lăpuş. Aici s-a expus conferinţa cu tema „Centru şi periferie” de către omul de aleasă cultură, universitarul şi scriitorul dr. MIRCEA GELU BUTA, un adevărat laborator de sentimente umane.
Delegaţia ASTREI năsăudene a fost compusă din nouă astrişti şi anume: Floarea Pleş, Lucreţia Mititean, Gabriela Herţa, Ioana Lăpuşneanu, Gheorghe Pleş, Romulus Berceni, Leon Catarig, Grigore Lungu şi Ioan Mititean. În asemenea acţiuni reuşim să ne cunoaştem mai bine calităţile, ne criticăm defectele, ne formăm spiritul camaraderesc şi ne valorificăm talentele creative, legăm prietenii prin identitatea de temperament şi afinităţi sufleteşti.
La adunarea de la Dej a fost prezent şi prof. univ. dr. Dumitru Acu, preşedintele Asociaţiunii, care a apreciat activitatea astristă de la Dej ca o adevărată şcoală a vieţii. Prezenţi la toate fazele activităţii au fost parlamentarul Cornel Itu şi primarul municipiului, Costan Morar, care întăresc prestanţa Astrei în zonă. S-a făcut o analiză a activităţii pe anul trecut, s-a expus proiectul de măsuri pe anul curent şi s-a ales noul organ de conducere, fiind reales în funcţia de preşedinte, omul cu idei, care ştie a modela comportamente, RADU GAVRILĂ, căruia năsăudeni îi urează succes şi să împlinească legea şi cultura unităţii astriste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5