Inspectorul şcolar general Cristian Nicula: Pentru dotarea şcolilor, prin PNRR avem 80 de analize de nevoi avizate deja! Sunt trei unităţi şcolare care şi-au făcut dotările prin alte proiecte

Inspectorul şcolar general Cristian Nicula a prezentat, în cadrul Colegiului Prefectural, situaţia derulării proiectului  „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15 Educație.

         „La nivel naţional, există un miliard de euro, la care se adaugă TVA-ul decontat de stat pentru dotarea sălilor de clasă. La nivelul judeţului stăm destul de bine. Avem 80 de Analize de nevoi avizate, trei şcoli nu vor depune deoarece s-au dotat deja prin alte proiecte – Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” din Sângeorz Băi, Şcoala Gimnazială Spermezeu şi Liceul de Servicii din Bistriţa. Mai aşteptăm 25 de şcoli cu această Analiză de nevoi pentru avizare. La nivelul judeţului depun unităţile administrativ-teritoriale şi Consiliul Judeţean pentru centrele şcolare de educaţie incluzivă şi cabinetele de asistență psihopedagogică. În plus, mai există o linie de finanţare pentru Smart Laburi, pentru care depun liceele şi aici suntem în grafic”, a declarat inspectorul şcolar general.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5