Infracţiunile în preajma şcolilor, în scădere faţă de anul trecut

În primele patru luni ale anului 2013,  pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ au fost sesizate 14  infracţiuni, în scădere cu 51,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

           “Principalele infracţiuni sesizate au fost cele de furt şi de lovire sau “alte violenţe”. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, numărul infracţiunilor de „loviri sau alte violenţe” a scăzut cu 50%, iar numărul infracţiunilor de „furt” a scăzut cu  57,8%”, precizează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

           În perioada menţionată, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice,  în creştere cu 20%, şi s-a intervenit ca urmare a nouă solicitări prin S.N.U.Ap.U. 112.

          “Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a dispus măsuri specifice pentru ca în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar toate activităţile să se desfăşoare în siguranţă.Patrulele de poliţie sunt prezente în zona şcolilor şi fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră. De asemenea, la fiecare şcoală sunt afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate arondat”, menţionează purtătoul de cuvânt al Poliţiei bistriţene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5