Gabriel Lazany: Vom reda strălucirea Stadionului Jean Pădureanu

Candidatul la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany, care a demonstrat deja că poate gestiona proiecte mari, complexe, precum reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, are un nou proiect ambițios pentru oraș. Acesta promite să revoluționeze spațiile verzi ale orașului. Proiectul prevede transformarea Zonei Stadionului Jean Pădureanu, a Parcului și a Pădurii Codrișor într-un parc unitar, cel mai mare din Transilvania, destinat tuturor bistrițenilor.

 

Proiectul: O Oază Verde pentru Bistrița

 

"Avem astăzi unul dintre cele mai mici parcuri municipale raportat la populația orașului, aspect evidențiat de aglomerarea din zilele libere sau din serile de vară. De aceea, vom regândi toată zona, integrând stadionul și Pădurea Codrișor într-un spațiu unitar de petrecere a timpului liber. Odată acest proiect implementat, vom avea un spațiu generos și destinat tuturor bistrițenilor, de toate vârstele," susține Gabriel Lazany.

 

Principalele caracteristici ale noului parc:

 

 1. Teren de Fotbal pentru Tineret cu Tribună de 3000 de Locuri:
  • Un nou stadion cu facilități moderne și capacitate de 3000 de locuri, care va încuraja dezvoltarea sportului de masă.
 2. Pistă de Alergare:
 3. O pistă dedicată alergătorilor, care va oferi un spațiu sigur și bine întreținut pentru jogging și antrenamente.
 4. Un spațiu special amenajat pentru concerte și evenimente culturale, aducând muzica și artele mai aproape de comunitate.
 5. O zonă modernă pentru skateboarding și pasionații sporturilor pe două roți, unde tinerii își vor putea exersa abilitățile în siguranță.
 6. Alei pitorești de-a lungul râului Bistrița, ideale pentru plimbări relaxante și contemplarea naturii.
 7. Construirea de poduri noi pentru a facilita accesul direct în Pădurea Codrișor, integrând astfel mai bine zonele de recreere.
 8. Echipamente și infrastructură pentru sporturi nautice pe râul Bistrița, aducând o nouă dimensiune de divertisment în aer liber.
 9. O galerie dedicată celor mai mari sportivi din istoria orașului, un tribut adus performanței și inspirație pentru tinerii bistrițeni.
 10. Scenă și Facilități pentru Concerte în Aer Liber:
 11. Zonă pentru Skate și Bike:
 12. Zonă de Promenadă pe Malul Râului Bistrița:
 13. Poduri peste Râul Bistrița:
 14. Facilități pentru Sporturi Nautice de Divertisment:
 15. Galerie cu Busturi ale Personalităților Sportive din Bistrița:

 

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - Organizatia Județeană Bistriţa-Năsăud / Realizat de SC RĂSUNETUL Media SRL, Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 21240002

 

Comentarii

21/05/24 08:30
cititor

Promisiuni banale, fără angajamente clare și serioase! Credeam că ar putea mai mult, dar se vede că nu!

21/05/24 12:20
un cetatean

Si pana acum ce-ati facut? Ca voi PSD-ul ati fost la Primarie mai multe mandate! Sau totul urmeaza sa se faca, dupa sloganele voastre.

22/05/24 11:10
Remus

O veche zicală spune că “Prostia e molipsitoare, pe când înțelepciunea ba!”
Ideea tâmpită a demolării stadionului “Jean Pădureanu” apartine fostului viceprimar Cristian Niculae, care in campania electorală din 2020 a fost candidatul PSD-ist la functia de primar al Bistriţei. Motivul halucinant invocat de fostul viceprimar era acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului.
Nu-i nevoie să se dărâme stadionul ca să fie mărit parcul, dat fiind faptul că există deja un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zonă de agrement extinsă a parcului municipal. Este necesar doar să se respecte hotărârea de Consiliul Local adoptată in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc.
De asemenea există deja proiectul de amenajare a coridorului de mobilitate urbană “Linia Albastră care trece pe la poalele Pădurii Codrisor. Legătura cu parcul municipal este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apă existente in trecut in zona respectivă. Prin construirea Podului Morii si legătura cu strada Codrisor se poate restrictiona si traficul de pe strada Parcului prin interzicerea circulatiei auto, cu exceptia riveranilor, inclusiv institutiile publice.
Oricum, Stadionul Gloria, numit “Jean Pădureanu”, care a fost construit în urmă cu peste 90 de ani, reprezintă un reper de suflet al bistritenilor si un important obiectiv în istoria orașului.
Mai important decât mutarea stadionului, trebuie ca Bistrita să aibă din nou o echipă de fotbal performantă. De aceea, stadionul trebuie să rămâna pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se află in apropiere de zona centrală , astfel incât oamenii sa se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si in cazul celebrului San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan când s-a pus problema că ar putea fi demolat, autoritățile din Milano s-au pronuntat că și-ar dori, restaurarea stadionului San Siro.

23/05/24 12:15
Paul

Un vechi proverb spune că “Inţeleptul învaţă din greselile altora, desteptul învaţă din greselile proprii, iar prostul nu învaţă niciodata.” Fostul primar Ovidiu Creţu a desfiinţat târgul săptămânal de la Viisoara si a amplasat acolo o scenă pentru spectacole folclorice, transformându-l într-un fel de zonă de agrement, care stă mai mult goală decât utilizata , ceea ce s-a dovedit a fi o mare prostie si un motiv de indignare a oamenilor care s-au plâns că nu mai au unde să-şi vândă produsele şi nici de unde cumpăra cereale. Acelaşi Cretu, a mai amplasat o scenă în Pădurea-parc Schullerwald din Bistrița. Acum Gabriel Lazany, care candidează la primăria Bistrița, nu a învăţat nimic şi din lipsă de idei vine cu o tâmpenie şi mai mare de a desfiinta stadionul "Jean Pădureanu", iar în locul tribunei dinspre parc să amplaseze o altă scenă pentru spectacole in aer liber, ca si cum cele două existente nu ar fi deajuns pentru un oras.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5