Gheorghe Mizgan, univers cosmic

Galeriile „Casa cu Lei” găzduiesc, pe parcursul lunii iulie, o expoziţie de pictură, sculptură şi modelaje aparţinând concitadinului nostru Gheorghe Mizgan. Pentru a cunoaşte personalitatea multiplă, vitrinele galeriilor găzduiesc şi expoziţia cu cărţile de pictură ale lui Gheorghe Mizgan, dar şi distincţiile obţinute de-a lungul timpului pentru calitatea lucrărilor.
Născut în comuna Spermezeu, absolvent al Facultăţii de Electrotehnică Timişoara, manager de firmă, Gheorghe Mizgan a reuşit să împace, într-un mod frumos, lumea cifrelor cu cea a vizualului şi a literaturii, inginerul împărţindu-şi timpul între contabilitate, pictură şi poezie. Cei care vor trece pragul Casei cu Lei vor pătrunde într-o lume aparte în care cosmosul şi faţetele acestuia sunt prezentate într-o ipostază unică.
Fiecare lucrare semnată de Gheorghe Mizgan descoperă noi taine ale lumii, regăsind pe aceeaşi pânză porumbelul păcii, chipul Sfântului, dar şi punctul de lumină de la care a început creaţia. Fie că vorbim despre universul genezei, despre portrete, despre natură, găsim la Gheorghe Mizgan acel sentiment al împăcării cu noi înşine, al bucuriei realizării actului artistic. Nu întâmplător este deţinătorul premiului I la secţiunea pictură din cadrul Concursului Naţional „Dor de dor”.
Lumea lui Gheorghe Mizgan este una a jocului de lumini care face ca sufletul să vibreze pe aripi astrale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5