Gheorghe Mizgan, premiat în Franţa, tradus în Albania

Poetul şi pictorul bistriţean Gheorghe Mizgan a primit, zilele acestea, premiul Concursului de europoezie organizat de Asociaţia Recontres Europennes Europoesie, condusă de scriitorul Joel Conte, prezent de mai multe ori la evenimentele literare din Bistriţa. Poemele concitadinului nostru au fost apreciate de juriul condus de Thierry Sajat, fiind declarate câştigătoare la secţiunea Francofonie.
În viitorul apropiat, urmează să apară şi o antologie care va cuprinde poemele tuturor premianţilor, scoasă sub egida UNICEF.
De asemenea, atât în calitate de poet, cât şi de pictor, Gheorghe Mizgan a fost invitat să expună la Galeria Arturo Maccagni din Paris, coordonată de pictoriţa Marieva Sol.
Tot în aceste zile, a apărut şi cartea „Pasărea curajului” cuprinzând poeme în vers liber, traduse în albaneză de scriitorul Baki Ymeri, într-un proiect menit să facă cunoscută literatura românească în Albania. Rezultate deosebite pentru Gheorghe Mizgan care, iată, are şi apreciere internaţională, motiv pentru care trebuie felicitat.

Comentarii

14/07/16 22:38
veronica osorheian

FELICITARI! cu bucurie.

15/07/16 09:38
prof. Vasile Găurean

Bravo, domnule!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5