Fiul lui Lavrenti Beria poversteşte... (2)

Aşa se face că la 26 iunie 1953, din însărcinarea Biroului Politic al Partidului Comunist al Uniunnii Sovietice, trimiseră la casa lui Beria agenţii KGB care să-l aresteze şi în urma unui proces să fie declarat duşman al poporului.

Beria fu arestat şi împuşcat pe loc. Dar nu arestat de către mareşalul Jukov, din ordinul Biroului Politic al PCUS, cum a minţit Hruşciov. Urmă apoi procesul lui Beria, în faţa lumii, căci trebuia o justificare. Dar, la procesul ce a urmat, participă nu mortul Beria, ci o sosie, o dublură cesemăna aceluia. Lumea de pretutindeni afla astfel de crimele lui inimaginabile şi putea să vadă că s-a făcut dreptate. Dreptate sovietică, desigur. Un martor ocular al evenimentelor, Mitskulova, povesteşte în 1993: „A fost o dublură cel judecat în locul lui Beria. Ei au fost obligaţi să fabrice un proces din cauza străinătăţii. Hruşciov, care nu ştia să-şi ţină limba, a mărturisit singur că procesul a fost regizat în toate detaliile. Eu l-am auzit exclamând: ”Dacă l-am fi ţinut în viaţă, ar fi fost capabil să recruteze pe oricine şi să ne împuşte pe urmă pe toţi. Din cauza asta, noi l-am executat curând după arestarea sa.”

Astea toate şi mule alte taine de stat ne desluşeşte chiar fiul lui Lavrenti Beria, Serghei, într-o lucrare recent apărută în străinătate: „Beria-mon pere. Au coeur du pouvoir stalinienne” (adcă „Beria- tatăl meu. În inima puterii staliniene”)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5