Eroii, cinstiţi la Prundu – Bîrgăului şi pe Vârful Gruiu Mare

De Ziua Înălţării Domnului se sărbătoreşte în fiecare an Ziua Eroilor. Legiferarea acestei comemorări a fost determinată de tradiţia creştină, proprie poporului român şi reprezintă îndeplinirea unei îndatoriri de pietate, comemorare şi recunoştinţă faţă de cei căzuţi la datorie, servindu-şi ţara. Activităţile dedicate acestui eveniment au debutat miercuri, 20 mai a.c., la sediul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, unde s-a desfăşurat Apelul Solemn, această activitate desfăşurându-se şi la unităţile din subordinea marii unităţi.
În garnizoana Prundu - Bîrgăului. militarii din Batalionul 817 Artilerie “PETRU RAREŞ”, au organizat un ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor în centrul comunei Prundu – Bârgăului, sub conducerea comandantului batalionului, colonel George Sas, fiind prezenţi la eveniment viceprimarul Ioan Cioncan, preotul Ovidiu Halas, cât şi un numeros public.
De asemenea, la Monumentul Eroilor de pe Vîrful Gruiu Mare, din Munţii Călimani, sub comanda locotenent – colonelului Octavian Cioancă, a avut loc un ceremonial militar-religios, în prezenţa unui pluton care a dat onorul celor căzuţi la datorie pentru independenţa şi suveranitatea patriei. Un sobor de preoţi împreună cu părintele protopop Alexandru Vidican, cu soborul de maici de la mănăstirea Piatra Fântânele şi cu părintele duhovnic Gavril Horţ, care s-au îngrijit de acest monument, au săvârşit Sfânta Liturghie cu miros de brad şi de tămâie. Au participat sute de credincioşi din Bucovina şi Valea Bârgăului.
S-au cântat cântece patriotice emoţionante de parcă şi codrii se legănau iar ecoul munţilor îngânau „în veci pomenirea lor”.
“Eroii nu mor niciodată, amintirea lor va rămâne veşnic vie în memoria noastră, bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5