Elevi de la Școala Gimnazială ”Viorel Nimigeanu” din Nimigea de Jos, în Spania, printr-un proiect Erasmus +

Prof. Florin Bindea

În ultimele zile, profesori și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Viorel Nimigeanu” din Nimigea de Jos au fost plecați în Spania, în cadrul proiectului Erasmus+ ”Jobs for the Future”. Acesta grupează școli din Germania (Mörike-Realschule, Heilbronn) – coordonatori, Spania (Fundacion Noruega Costa Blanca, Alfàs del Pi), Macedonia de Nord (OOU “Metodi Mitevskl-Brico”, Lozovo) și Estonia (Türi Pöhikool, Türi Järvamaa). Temele care se ating în cadrul activităților sunt: TIC - Tehnologii noi – competențe digitale, învățare antreprenorială – educație de antreprenoriat, probleme legate de piața muncii, ghidarea carierei / șomajul în rândul tinerilor.
Între activitățile desfășurate au fost: jocuri de spargere a gheții în echipe multinaționale, degustare de produse tradiționale spaniole și norvegiene, ”vânătoare de comori”, prezentări digitale pe temele proiectului, atelier de realizare săpunuri naturale din plante aromatice , realizare lumânări la Centrul Educațional CEM, Nu putea să lipsească o vizită în piața din L'Alfàs del Pi.
O experiență plăcută, lucruri inedite, legături consolidate cu școli din alte țări. Aventura europeană continuă! Urmează noi mobilități în cadrul celor două proiecte care se desfășoară acum: Macedonia, Estonia și Polonia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5