Dumitra – prima comună din judeţ iluminată prin tehnologia LED

Modernizarea iluminatului public din comuna Dumitra a fost unul dintre obiectivele administraţiei locale, condusă de primarul Gheorghe Bălăjan. După analiza, în cunoştinţă de cauză, a avantajelor oferite prin tehnologia LED, proiectul s-a implementat prin Energobit-Schreder Lighting, o firmă înfiinţată în 1998, cu 2600 angajaţi în 48 societăţi în întreaga lume.

Astfel că, în Dumitra, s-au găsit acele soluţii tehnice de iluminat adaptate la funcţiuni, utilizându-se produse de iluminat de ultimă generaţie. S-a efectuat un audit în comună şi, pe baza acestuia, s-au făcut propunerile privind structura aparatelor de iluminat. Nu intrăm în detalii tehnice. „Vreau să spun că suntem foarte mulţumiţi”, afirma primarul Bălăjan.

„Avem un iluminat diferenţiat în funcţie de diferiţi factori. Bunăoară, între orele 23 şi 5, iluminatul funcţionează la nivel de 50%, între orele 5-6 dimineaţa la nivel de 75%. Restul programului este în funcţie de sezon. Astfel, se face economie la consumul de energie electrică, o reducere a consumului noaptea şi, implicit, reducerea facturii de energie. Aparatele de iluminat cu Led-uri au o durată de viaţă între 15-25 ani”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5