Deputatul Diana Morar, cu amendament aprobat la Buget: Veste bună pentru județul Bistrița-Năsăud - autospeciale noi la Serviciul de Ambulanță!

Am depus un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2023, care a fost aprobat, privind achiziționarea a 4 autospeciale Dacia Duster, tip ACD, 4x4, dotate cu echipamente medicale specifice, pentru consultații la domiciliu, ce vor deservi Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, anunță deputatul PNL Bistrița-Năsăud, Diana Morar.

"Ambulanțele tip ACD pentru consultații la domiciliu cu medic, aflate în prezent în dotarea parcului auto al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, sunt uzate fizic și moral în totalitate, fiind încă de la momentul achiziției (anul 2008) în serviciu 24/24 tot timpul anului.

De când s-a făcut ultima achiziție de către ministerul de resort, Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud nu a mai beneficiat de nicio dotare de acest tip, cu toate că este indispensabilă. Actualele ambulanțe tip ACD sunt autoturisme de tip Fiat Punto, cu tracțiune față, aspect care îngreunează deservirea zonelor montane, care acoperă mai mult de o tremie din suprafața județului, fiind utile din punct de vedere practic cel mult în mediul urban.

Am apreciat ca este absolut necesară și utilă o investiție de înnoire a parcului auto al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud cu 4 ambulanțe tip ACD, model Dacia Duster, cu tracțiune integrală, dotate cu echipamentele medicale necesare.

Suma aprobată pentru achiziție este de 708.000 lei.

Mă bucur că am reușit să introduc această investiție în bugetul anului viitor, pentru ca Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud să aibă la dispoziție mijloace moderne de transport, cu care să ajungă cât mai rapid la locul solicitării, iar locuitorii județului care vor avea nevoie de sprijin medical să beneficieze de cele mai bune condiții și de aparatură medicală performantă", explică parlamentarul bistriţean. 

Comentarii

14/12/22 16:56
Leon Pintea

Am inteles ca s-au depus cca 5000 de amendamente din care cica s-ar fi aprobat destul de putine. Daca printre cele aprobate ar fi si amendamentul propus de catre D-vs. inseamna ca va meritati locul si rolul pentru care v-au trimis alegatorii in "Sfatul Tarii". Felicitari!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5