Delegație de 11 cadre didactice, din 4 țări, în vizită la Liceul Tehnologic Lechința

Liceul Tehnologic Lechința, parte a unui proiect Erasmus+ inițiat de către Instituto Compresivo Don Roberto Angeli, din Livorno, Italia, este gazdă în această săptămână pentru o delegație de 11 cadre didactice, din 4 țări, participante în cadrul proiectului ”We are a big family” – Inclusive education in preschool institutions.

Aceasta este ultima mobilitate din cadrul proiectului, ce se va finaliza în luna mai. Reprezentanți ai Liceului Tehnologic Lechința au participat la mobilitățile organizate în cadrul acestui proiect în Italia, Bulgaria, Turcia și Grecia, iar acum sunt gazde și le vor prezenta partenerilor sistemul românesc de învățământ și modul în care la noi se încurajează incluziunea categoriilor de copii aflați în situații dificile, sau de risc.

Scopul acestui proiect vizează incluziunea și diversitatea privind toate aspectele educaționale, crearea unui mediu favorabil în vederea integrării optime a copiilor și îmbunătățirea procesului educativ în instituțiile preșcolare de învățământ, schimbul de experiență și de bune practici dintre parteneri punând bazele dezvoltării profesionale a cadrelor didactice.

Fiecare țară și-a prezentat sistemele și metodele prin care se încearcă incluziunea copiilor cu nevoi speciale, sau aflați în situații dificile, fie din cauza unor dizabilități fizice sau mentale, fie a problemelor de ordin economic-social, etnic, sau familial.

Pe de altă parte fiecare țară și-a prezentat cultura, tradițiile, punctele forte, prin vizite, activități comune și prezentări, punându-se accent pe modernizarea și internaționalizarea instituțiilor, datorită acestor parteneriate și a conexiunilor profesionale stabilite.

Partenerii proiectului sunt convinși că un mediu educațional profesional dinamic și responsabil, care abordează noi metode și strategii comune în domeniul incluziunii școlare a tuturor copiilor, care împărtășește bunele practici, va avea rezultate pe termen mediu și lung în beneficiul copiilor și al societății. Toate activitățile derulate în proiect au urmărit dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, dar au avut un impact direct și asupra preșcolarilor implicați, punându-se accent pe diversitate și multiculturalism, pe toleranță, acceptare și drepturi egale pentru toți copiii la educație.

Proiectul ”Suntem o familie mare- educație incluzivă în instituțiile preșcolare”, în valoare de 60.000 de euro, finanțat prin Erasmus+, programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport, a fost derulat de Instituto Compresivo Don Roberto Angeli, din Livorno- Italia, în colaborare cu partenerii Dora Gabe Kindergarden din Sandanski- Bulgaria, 2nd Kindergarden of Penia din Atena- Grecia, Mezitli Anaokulu din Mersin- Turcia și bineînțeles Liceul Tehnologic Lechința, care a reprezentat România.

Echipa de proiect a Liceului Tehnologic Lechința a avut 5 reprezentanți, coordonator de proiect fiind prof. Tincuța-Ionela Barar, alături de colegele profesoare Camelia Florian, director adjunct al Liceului Tehnologic Lechința, Oana Raluca Baciu, director al Liceului Tehnologic Lechința, Laura Maria Greab și Lavinia Gabriela Matei, educatoare în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Maria” din Lechința.

Delegația a fost foarte bine primită la Lechința, edilul Romeo Florian fiind și de aceată dată aproape de școală, astfel că prin buna colaborare dintre administrația locală a Comunei Lechința și Liceul Tehnologic Lechința oaspeții vor petrece câteva zile pline atât la noi  în județ, cât și în județele învecinate. Vor vizita diferite obiective, vor lua contact cu sistemul de învățământ, vor participa la ateliere de lucru și prezentări pregătite pentru această ultimă activitate din cadrul proiectului ”We are a big family” – Inclusive education in preschool institutions.

 Echipa de proiect a Liceului Tehnologic Lechința 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5