De ziua lor, persoanele vârstnice din Bistriţa au fost sărbătorite de municipalitate

Ca în fiecare toamnă, în preambulul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Primăria municipiului Bistriţa a organizat o sărbătoare dedicată celor mai longevive cupluri, adevărate modele pentru vremurile actuale. Şi la această a VIII-a ediţie, găzduită de un restaurant din Bistriţa, administraţia municipală a avut ca parteneri Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, deputatul Doina Pană, viceprimarii Cristian Niculae şi Gelu Muthi, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii-Sanda Moldovan, au fost cei care i-au felicitat pe invitaţi, mulţumindu-le pentru ceea ce au construit şi reafirmând că vor duce mai departe această moştenire.

Prin grija directorului Dorel Cosma, atmosfera a fost întreţinută de orchestra Casei Municipale de Cultură „George Coşbuc”, de dansatorii Ansamblului „Cununa de pe Someş”, dar şi de soliştii Alexandru Capitan, Rozalia Fucă-Tomescu, Petre Petruse, Mărioara Sigheartău.

***

În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima celebrare a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5