Cuşma: ÎPS Andrei a binecuvântat noua Troiță la Centrul pentru vârstnici. Prefectul Ovidiu Frenţ: 40 de persoane au găsit căldura unui cămin

sursa Radio Renaşterea

Persoanele îngrijite la Centrul de vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana” din localitatea bistrițeană Cușma, au fost vizitate de Mitropolitul Clujului.
Scopul imediat al prezenței ierarhului a fost binecuvantarea noii Troițe ridicate în incinta centrului, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în finalizarea lucrărilor de realizare a edificiului.
„A fost o zi de împlinire și bucurie duhovnicească. În jurul orei 14:00 l-am primit cu mult drag pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei alături de cei 40 de părinți și bunici de la centrul nostru care sunt ocrotiți acolo și ne-am bucurat de prezența oficialităților locale și județene și a multor susținători și colaboratori ai noștri”, a declarat pentru Radio Renașterea, coordonatorul Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița, părintele Marius Pintican.
După încheierea slujbei de sfințire a troiței, ierarhul le-a adresat beneficiarilor centrului cuvinte de îmbărbătare, de încurajare, de mângâiere, oferindu-le și daruri înainte de plecare.
"Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistrița-Năsăud, condusă de pr. Ioan Marius Pintican a realizat aici în urmă cu doi ani și jumătate un loc unde, prin standardele de îngrijire medicală, activități integrate și confort, 40 de persoane vărstnice au găsit liniștea și căldura unui cămin care este mult peste ceea ce aceștia, până nu demult, numeau ”acasă”. Sfințirea troiței oficiată de Î.P.S. Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț a subliniat nevoia rezidenților de aici de spiritualitate, credință și speranță. Am constatat cu plăcere că acest proiect de succes este rezultatul colaborării dintre primărie, biserică (prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă”) și guvern (prin A.J.P.I.S.), ideea fiind una care s-a născut din nevoia, în creștere, de a avea grijă de semenii noștri mai vârstnici, mai lipsiți de mijloace și mai singuri. Echipa de aici condusă de dl. administrator Mihai Dedean face o treabă excelentă, pentru care l-am felicitat și l-am sprijinit atunci când a fost necesar" spune prefectul Ovidiu Frenţ.
Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Ioachim şi Ana“ a fost inaugurat în ocrombrie 2014 și este dotat la standarde europene. Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de Primăria Livezile şi dotată conform standardelor în vigoare de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa. Clădirea este alcătuită din 20 de camere, a câte două locuri fiecare şi baie proprie, lift, bucătărie, sală de mese, sală de club, cabinet medical, capelă şi spaţiu exterior de recreere. Centrul găzduiește 40 de persoane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5