Cu tine de la început şi Ştiinta care rezolvă, devizele companiilor PIONEER si DUPONT

Vasile Tabără, senior editor

Seria întâlnirilor dintre reprezentanţi ai celor mai renumite companii specializate în producerea şi comercializarea seminţelor de cereale, respectiv produse chimice destinate protecţiei plantelor, cu fermieri, specialişti din agricultura judeţeană, distribuitori locali ai produselor amintite au continuat, în organizarea S.C. REDOXIM S.R.L. şi în actuala săptămână.

De data aceasta a fost rândul reprezentanţilor multinaţionalelor PIONEER şi DUPONT să-şi prezinte câteva produse specifice, să-i convingă pe cei prezenţi în sala mare a Complexului hotelier Bistriţa, despre înalta valoare biologică a seminţelor de porumb şi alte specii, care se cultivă în acest an, despre contribuţia decisivă a erbicidelor, fungicidelor şi insecticidelor destinate protecţiei plantelor, astfel încât producţiile să atingă niveluri superioare anilor precedenţi. Cu acest prilej au mai fost evidenţiate şi aspectele legate de obţinerea unor producţii agricole cu indici de calitate superiori, ca urmare a relaţiei directe dintre calitatea seminţelor şi a produselor de protecţia plantelor şi tehnologiile de aplicare, precum şi faptul că „nu exista niciunde în lume substanţe miraculoase de protecţie fitosanitară, ci doar o ştiinţă corectă pentru alegerea celor mai valoroase produse şi tehnologii”.

         Referitor la hibrizii de porumb recomandaţi a fi folosiţi în 2017 reprezentantul companiei PIONEER – Cristian Deliu, a nominalizat: P8523 (timpuriu şi care pierde rapid apa din bob la maturitate, care se preteaza şi la cultura dublă, cu producţii de peste 9 tone la hectar), P9175 (semitimpuriu, 12 – 13 tone la hectar), P9241 (timpuriu, peste  15 tone la hectar), P9486 (semitimpuriu, mai rezistent la secetă, peste 10 tone la hectar), P9903 (semitimpuriu, cel mai vândut hibrid in Europa, peste 15 tone la hectar) etc.

         Reprezentantul companiei DUPONT, Horia Pop, a încercat să-i convingă pe cei prezenţi la simpozionul de săptămâna trecută că firma pe care o reprezintă se bazează pe ştiinţa dedicată rezolvării problemelor dificile ale fermierilor, creând în acelaşi timp o valoare masurabilă pentru numeroşii clienţi din întreaga Europă. Largul portofoliu de produse, materiale şi servicii ale companiei satisfac nevoile în continuă creştere ale pieţei, având ca deviză „siguranţa şi sănătatea populaţiei, gestionarea corespunzătoare a mediului înconjurător, respectul pentru oameni”. Din oferta companiei DUPONT pentru actualul an, referitoare la protecţia plantelor amintim: la cultura grâului  - erbicidele Glean 75 DF, Harmony Extra, Granstar Super 5056, fungicidele Credo, Acanto Plus, Evolus etc.; la cultura porumbului  - erbicidele Basis, Arigo, Principal Plus, Titus etc. Pentru ca participanţii la amintitul simpozion, dar nu numai, să fie şi mai bine informaţi asupra ceea ce li s-a recomandat, trebuie să studieze cu mare atenţie şi cele doua cataloage editate de companiile PIONEER şi DUPONT, din cuprinsul cărora nu lipsesc nici informaţiile legate de dozele de administrare, cum se aleg hibrizii de porumb în funcţie de sol, climă şi posibilităţile materiale ale fermierilor, precum şi alte informaţii legate de preţul de cost, eficienţa economică s.a.m.d.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5