Pentru recolte tot mai mari, profitabile (2)

Vasile Tabără senior editor

In organizarea Filialei din Bistrita a Companiei AGRII REDOXIM Timisoara (ing. Gabriel Târziu si Ştefan Bîgu) miercuri, 26.02.2020 a continuat seria intalnirilor dintre fermieri judeteni, distribuitori de seminte si produse fitofarmaceutice, specialisti din cadrul Directiei agricole, Oficiului judetean de protectie a plantelor precum si a producatorilor de seminte, erbicide, insecticide si fungicide apartinand celor mai renumite companii multinationale. De data aceasta, cei invitati in sala de conferinte a Complexului hotelier Metropolis Bistrita s-au intalnit cu reprezentanti ai Companiei CORTEVA AGRISCIECE (Cristian Deliu, Bogdan Braica si Florin Muresan), care au prezentat celor peste 50 de participanti, ce inseamna practicarea unei agriculturi moderne (Inteligenta si Inovatie = AGRII) si flexibile, iar in final tot mai profitabila.

In prezent, Compania CORTEVA AGRISCIECE uneste alte trei mari companii - DuPont, Dow Agroscience si Pioneer, ceea ce inseamna o noua oportunitate si posibilitate de a trasforma piata mondiala, de a se instala in pozitia de lider mondial in ceea ce priveste utilizarea semintelor, protectia culturilor si implementarea agriculturii digitale, astfel incat sa se transforme radical sistemul mondial de alimentatie, cel care, in ultimii ani a ridicat atatea si atatea probleme, mai ales ca urmare a noilor conditii de clima, dar si celor politico-economice. Asadar, acum fiind create toate aceste noi conditii si procedee, nu ne mai ramane altceva de facut sa putem manca mai sanatos si ca in acelasi timp sa utilizam cantitati tot mai reduse de resurse naturale. Noile descoperiri din domeniul tehnologiilor digitale, a sistemelor de date, a echipamentelor de semanat si recoltat aducandu-ne promisiunea de a imbunatati, din ce in ce mai mult, felul in care sunt administrate terenurile arabile si pajistile permanente, chiar daca acestea au dimensiuni mici, de cativa ari, de a repune in sistemul de productie solurile degradate, de a promova refacerea fostelor "fabrici" de oxigen, covorul verde al pasunilor si fanetelor, padurile.

Celor invitati la aceasta intalnire li s-au prezentat portofoliile de seminte de porumb (hibrizi), floarea soarelui, lucerna si alte culturi, paleta din care fiecare fermier are acum posibilitatea sa aleaga in functie de conditiile naturale din zona sa, dar si de protectia plantelor (erbicide, fungicide, insecticide, nematocide si adjuvanti), astfel incat tot mai multi dintre practicantii noii agriculturi sa-si poata maximiza randamentul propriei munci, mai ales cand acum au la dispozitie brand-uri precum PIONEER, BREVANT, LUMIGEN, AGRII si asa mai departe.

 

Comentarii

06/03/20 09:23
cititor

Sa nu mai furam ... si atunci si recoltele vor fi pe masura muncii prestate . De cand e Romania... Romanie... toata lumea fura de la toata lumea !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5