Cristi Copaciu, portret al chitaristului la tinereţe

Cristi Copaciu este un nume în muzica bistriţeană. De cum apare pe un afiş, se înghesuie lumea să prindă un bilet la concertul anunţat. Aşa s-a întâmplat şi de curând, când spaţiul ( Vivi’s Pub, Bistriţa ) a devenit neîncăpător pentru fani.
Cristi Copaciu este elev în clasa a XII-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, studiază chitara, pe care a învăţat-o de la profesorul, şi tata, totodată, Claudiu Copaciu. Îi place stilul american, se regăseşte în muzica blues, jazz, country, rock’n roll. Cântă cu o trupă din Cluj, mai stabil, „Big Tonez – Pride and Joy”, cu care a fost şi la Bistriţa în concert, dar colaborează şi cu alţi artişti din ţară. A avut ocazia să cânte în deschidere pentru Paula Seling, Direcţia 5, Hi-Q, Byron, dar şi pentru Ag Weinberger, un cunoscut blues-man. Momentan studiază mai mult country, cu Doug Seven, un chitarist din Nashville, USA.
Rareori se întâlnesc tineri care să-şi vadă atât de bine dinainte drumul pe care urmează să meargă. Cristi Copaciu este unul dintre ei. Cântă cu pasiune, îşi iubeşte chitara, creează muzică, trăieşte fiecare acord, pentru care, se vede/ se aude, a muncit ore în şir, zile. Îşi dedică mult timp ( tot, spune el ) muzicii. „Asta mă văd făcând şi peste zece ani!” Muzică!...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5