Corala Andrei Mureşanu, implicată în evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri

Cunoscută şi apreciată formaţie corală, la nivel de municipiu, judeţ şi în ţară, membrii Coralei „Andrei Mureşanu” din Bistriţa sunt implicaţi, trup şi suflet, în a susţine concerte specifice, din care nu vor lipsi necesarele şi mobilizatoarele cântece patriotice româneşti în Anul Centenarului Marii Uniri, pe lângă muzica sacră de sorginte bizantină, atât de adorată de creştini, în diferite locaţii şi cu diferite prilejuri, valoroasa formaţie fiind  implicată în activităţile desfăşurate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, sub a cărui oblăduire îşi desfăşoară activitatea, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, care ne-a reprezentat, cu profesionalism, în toate manifestările la care a participat.

         Omul care se dăruieşte acestei cauze nobile pentru credinciosul popor român şi care îşi sacifică timpul cu drag şi dăruire pentru a exista şi a-şi perfecţiona stilul de interpretare inconfundabil al Coralei este prof. arhidiacon Cornel Pop, un om de o ţinută impecabilă în lumea corală, cel care a instruit şi a perfecţionat multe formaţii corale, inclusiv atât de necesarele şi utilele şcoli de cântăreţi bisericeşti din judeţ, care lipsesc deocamdată şi care credem că se vor relua conform tradiţiei la Bistriţa, fiind mare nevoie de aceşti oameni în bisericile ortodoxe.

         Fiind interpelat, prof. arhidiacon Cornel Pop ne-a mărturisit, cu sfială şi modestie, gândurile şi doleanţele membrilor Coralei „Andrei Mureşanu” pentru Anul Centenarului Marii Uniri, unde se vor implica în actul artistic privind istoria şi continuitatea pe aceste meleaguri ale popoului român, propunând organizarea de activităţi necesare şi cu priză la public, constând în: organizarea Festivalului de Muzică Sacră şi Patriotică „Tudor Jarda”, ediţie specială dedicată Centenarului Marii Uniri, prezenţa formaţiei corale „Andrei Mureşanu” la evenimentele adecvate şi organizate de CJ B-N şi CJC în Anul Centenarului, inclusiv stabilirea de legături şi schimburi culturale între regiunile înfrăţite cu CJ Bistriţa-Năsăud, dar  şi cu alte oraşe europene, inclusiv din Republica Moldova.

         Membrii Coralei „Andrei Mureşanu” aduc, prin intermediul cotidianului „Răsunetul”, cele  mai sincere mulţumiri pentru ajutorul acordat de CJ B-N, prin preşedintele Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele  - prof. Vasile Puica şi CJC B-N, prin manager prof. dr. Gavril Ţărmure, urându-le „Mulţi şi fericiţi ani!”.

         O corală, un simbol al muzicii sacre bizantine, care luptă pe meterezele corzilor sensibile ale românilor.

Comentarii

15/01/18 09:17
Bitrițeancă

Sunt foarte fericită,d-le Lazar pentru cuvintele frumoase adresate formației corale Andrei Mureșanu și mai ale cele adresate d-lui profesor Pop Cornel,care știe ce vrea și cum vrea .Felicitări pentru elogii .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5