Pelerinaj de muzică sacră a Coralei „Andrei Mureşanu", la mănăstirile Moldoviţa şi Voroneţ

Un deosebit şi vibrant concert de muzică sacră a fost susţinut cu mult profesionalism şi multă dăruire de către cunoscuta, apreciata şi consacrată Corală „Andrei Mureşanu" din Bistriţa, la două importante mănăstiri şi monumente istorice din dulcea Bucovină, respectiv Mănăstirea Moldoviţa şi Mănăstirea Voroneţ, care au încântat şi surprins în mod deosebit şi plăcut grpurile de turişti din Spania, Iralnda, Franţa şi Italia, care au umplut până la refuz locaşul mănăstirilor, fiind apreciaţi, filmaţi şi felicitaţi de ghizi şi pelerini pentru înalta artă şi expresia a rugăciunii cântate.

Valoroşii membri ai Coralei s-au întrecut pe ei înşişi în arta interpretativă a muzicii sacre, fiind continuatorii celor care au pus cărămizile credinţei pentru excelenta corală, care a fost înfiinţată odată cu judeţul nostru, în anul 1968, fiind cea mai veche formaţie corală din judeţ, care mai dăinuie şi de 50 de ani nu şi-a încetat ac tivitatea, iar în 1969 a avut loc primul spectacol de gală pe stadionul din Bistriţa.

Merită subliniat faptul că aceşti minunaţi şi deosebiţi corişti sunt o adevărată comoară spirituală, prin susţinerea răspunsurilor la Sfânta Liturghie, sunt conduşi cu multă dragoste pentru muzica sacră de către profesionistul, valorosul şi recunoscutul dirijor consacrat, prof. arhidiacon Cornel Pop care, împreună cu minunata şi expresiva corală, oferă momente de înălţătoare trăiri duhovniceşti.

La invitaţia expresă a protopopului din Câmpulung Moldovenesc, PC preot protopop Goraş, Corala „Andrei Mureşanu" a susţinut răspunsurile la Sfânta Liturghie într-un mod înălţător, la Biserica Ortodoxă cu Hramul Adormirea Maicii Domnului din Moldoviţa, preoţii parohi – PC preot Adrian Goraş şi PC preot Daniel Duprii - au adus laude şi mulţumiri pentru evoluţia coralei, evenimentul fiind prilejuit de „Lăsatul secului".

În evoluţia Coralei, un aport deosebit şi-a adus suprana Roxana Costeanu, profesor de canto la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa.

Se aduc mulţumiri, din partea Coralei, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru susţinerea activităţii şi aprecierea actului artistic pe care îl fac membrii Coralei.

A fost o încântare şi evalvioasă rugăciune cântată, menită să aducă pace şi prosperitate spirituală în prag de Centenar al Marii Uniri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5