Controale în fermele crescătorilor de porci din Bistriţa-Năsăud. Amenzi aplicate de DSVSA BN!

În perioada 1-25 noiembrie, au fost efectuate controale privind modul de respectare a măsurilor stabilite de CLCB pentru prevenirea apariţiei Pestei Porcine Africane (PPA) pe teritoriul judeţului. Controalele s-au realizat de echipe de control constituite din reprezentanţi ai DSVSA Bistriţa-Năsăud şi IJJ Bistriţa-Năsăud. La controale s-a urmărit, în special, modul în care se respectă măsurile de biosecuritate şi cerinţele legale la mişcarea suinelor vii pe teritoriul judeţului.

“În această perioadă, au fost verificate un număr de 146 exploataţii de suine (exploataţii care deţin mai mult de 30 capete suine în Baza Naţională de Date), iar pentru neconformităţile constatate s-au aplicat, în conformitate cu HG 984/2005 și OUG 23/2010, 37 sancțiuni, din care 8 avertismente,în valoare de 44.020 lei”, informează dr. Ioan Bogolin, director executive al DSVSA BN.

Principalele neconformități constatate vizează nerespectarea măsurilor de profilaxie generală privind accesul în incinte, împrejmuirea, amenajarea, întreţinerea şi funcţionarea dezinfectorului rutier, vestiarului sau filtrului sanitar veterinar din exploataţiile de animale, locurile de aglomerare a animalelor;  vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documente prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare; deținerea în exploatație de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitar veterinare sau faptul că proprietarul nu a notificat mișcările și evenimentele intervenite cu privire la animalele din exploatația proprie în termenul prevăzut de normele sanitare veterinare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5