Două amenzi aplicate, luna trecută, de inspectorii DSVSA BN

Inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat un număr de 40 controale în unităţi de procesare lapte, centre prelucrare lapte, abatoare, unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de fabricare paste făinoase, unităţi de îmbuteliere ape, unităţi de alimentaţie publică, baruri, cantine, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros, exploataţii de ovine, suine, bovine, circumscripţii sanitare veterinare.


În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1440 lei. „Principalele deficienţe constatate au fost existenţa la controlul documentelor a unor neconcordanţe între situaţia existentă şi atestările din certificatele sanitare veterinare de transport sau din alte documente prevăzute de legislaţia veterinară, privind identificarea mijloacelor de transport, individualizarea şi numărul animalelor”, precizează directorul executiv Sorin Oros Mănarcă de la DSVSA Bistriţa-Năsăud.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentelor privind încadrarea în valorile maxime admise a contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
In luna ianuarie  2017, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 - pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri in România, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin unităţile din subordine, au efectuat controale pentru verificarea respectării cerinţelor legale privind identificarea şi înregistrarea animalelor, la exploataţiile prinse în eşantionul de control, generat de APIA. Astfel, inspectorii DSVSA-BN au efectuat un numar de 77 inspecţii în exploataţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5