Consumul de droguri în rândul elevilor, pe agenda Consiliului Judeţean! Simplificarea legislaţiei, caravane de informare, achiziţia de aparate Drug Test, printre soluţiile enunţate

Tema consumului de droguri în rândul elevilor a fost adusă în atenţia Consiliului Judeţean, consilierul judeţean Samuel Coman solicitând executivului să susţină o campanie mai incisivă pe această temă. Consilierul liberal a menţionat că tema a fost dezbătută şi în ATOP, reclamându-se faptul că nu există o colaborare bună între Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi ONG-urile din judeţ. În ATOP s-a pus problema şi a achiziţionării mai multor aparate Drug test.

          „Este o problemă puţin spus gravă, acest flagel nenoroceşte destine, dar e o problemă pe care nu o rezolvăm prin ATOP. Dacă dumneavoastră în calitate de dascăl îmi spuneţi că nu aveţi un copil care este drogat la ore, nu vă cred. Situaţiile dramatice, cu părinţi care sunt plecaţi în străinătate şi copii care rămân cu bunicul, cu mătuşa. Alţii au prea mulţi bani şi le e prea bine. Ştim cu toţii din ce zone provin. Dacă fiecare dascăl, care este diriginte la clasă, ar fi un pic mai atent pe subiectul ăsta, pe lângă toate celelalte un milion de responsabilităţi, cu ONG-uri, cu toată lumea, am putea face un pic mai mult, sunt convins. Trebuie să umblăm la fondul problemei nu la a constata câţi avem”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

          Preşedintele CJ a adăugat că, potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile judeţene şi locale nu au dreptul să achiziţioneze aparatură, echipamente, combustibil pentru instituţiile din subordinea MAI. Singura instituţie unde Consiliul Judeţean poate oferi sprijin este Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Preşedintele Moldovan a precizat că, împreună cu directorul executiv Teofil Cioarba şi secretarul general al judeţului va analiza posibilitatea cumpărării unor aparate Drug test. „Copiii şi oamenii ne sensibilizează pe toţi. Am rugămintea, domnule consilier Coman, ca împreună cu doamna vicepreşedinte Tabără, cu domnii Vasile Puica, Angelo Manea, cu domnul Mihai Forai, cu domnul Virgil Rus să vedem cum am face o caravană de prevenire. „Dacă nu sensibilizaţi colegii dumneavoastră dascăli, care aşa cum fac prezenţa la catalog şi dau teză elevilor, să-şi propună să facă şi un astfel de lucru, nu cred că vom face mare filozofie. Susţin un astfel de proiect, oricum ar fi”, a mai spus preşedintele Radu Moldovan.

          Pe această temă a intervenit şi dr. Marin Rus, care a subliniat faptul că Centrul Antidrog manageriază fiecare caz, iar ulterior sunt luate deciziile privind consilierea familiei şi a elevului şi partea medicală, care ţine de Psihiatrie.

          „Cred că o variantă ar fi ca parlamentarii judeţului să încerce, în urma unei discuţii cu dvs., cu ONG-urile de profil să simplifice legislaţia naţională, pentru că noi prin „N” agenţii tot complicăm. (...) Noi vă ajutăm cu ce putem. Eu rămân siderat pentru că în fiecare zi vedem în ziar încă doi tineri cu probleme. Dacă acum zece ani, erau probleme la colegiile mari din oraş, acum nu există sat unde să nu te trezeşti cu ştirea că a fost prin sub influenţa substanţelor psihoactive”, a concluzionat preşedintele Radu Moldovan.

Comentarii

01/04/22 21:24
cetateanul

Sunteti nebuni?
(vama nu-si face treaba, intra TIR-ul cu tigari netimbrate si "garda financiara" descopera ctate ceva pachete in pita sub tejghea).
Consiliul judetean nu este un ONG, nu este "protectia sufletelor".
Unde este DICOT, POLITIE, JANDARMERIE, etc, etc.
Cum nu stie nimeni cine si unde se distribuie ce?
este oare fireasca palavrageala dvs. care nu face altceva decat sa denote superficialitate, sper"nu si toleranta?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5