Comisii bănoase la Consiliul Judeţean! Vezi cât a încasat numai Vasile Negruşeri

Vânzarea cabinetelor medicale din Policlinică a însemnat nu doar fonduri la bugetul Consiliului Judeţean, ci şi pentru membrii comisiei. Asta a susţinut consilierul judeţean Daniel Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă, bazându-se pe datele auditului intern de la Consiliul Judeţean. Practic, 10% din valoarea vânzărilor a mers în buzunarul unor foşti reprezentanţi ai administraţiei Liviu Rusu.

„Vreau să vă dau un exemplu de cât de jos şi cât de ahtiaţi după bani au fost aceşti oameni. Vă aduc aminte de proiectul acele al Consiliului Judeţean în care s-a discutat despre vânzarea cabinetelor medicale. S-a stabilit, prin majoritatea PDL de atunci, să fie o comisie care să supervizeze şi să încheie licitaţiile şi vânzarea spaţiilor medicale din Policlinică. A fost stabilită şi o retribuţie de 200 lei/persoană/spaţiu vândut/participare, la fiecare persoană, iar preşedintele şi vicepreşedintele, o retribuţie de 300 lei.
Domnul Liviu Rusu, probabil preocupat de alte afaceri, l-a desemnat pe Luca Iancu să semneze toate contractele de vânzare/cumpărare”, a dezvăluit social-democratul.

Potrivit lui Daniel Suciu, în Raportul de audit se arată că „nu reiese o situaţie finală din care să rezulte exact ce s-a întâmplat cu spaţiile nevândute, comisia s-a întrunit în foarte multe şedinţe, şi mă refer la intervalul 5.05.2010 – 23.06.2010, când această comise s-a întrunit de 10 ori, dar a încheiat 22 de procese-verbale, toate întocmite în aceeaşi zi, dar taxate separat”.

Astfel, s-a ajuns ca această comisie să încaseze aproape 10% din valoarea de vânzare a spaţiilor. „Fostul administrator public al judeţului, Vasile Negruşeri, a încasat 11.100 lei brut, adică a plecat acasă, pe card, cu aproximativ 78 milioane lei vechi. În total, din cele 9,2 miliarde lei vechi, cu cât s-au vândut cabinetele medicale, comisia, în frunte cu Vasile Negruşeri şi încă doi consilieri PDL, a încasat aproape 900 milioane lei vechi, în mai puţin de o lună”, a declarat consilierul PSD.

Potrivit acestuia, 12 spaţii medicale au rămas „în aer”, dar în comisia de contestaţii, pentru a nu exista probleme, au fost desemnaţi alţi doi consilieri judeţeni democrat-liberali, cărora nu le-a fost dezvăluit numele pentru că „răfuiala” nu este cu ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5