CITIM, COMUNICĂM

Iubiţi cititori, începând de astăzi, 19 iunie 2010, vă invit să stăm de vorbă prin intermediul unor succinte articole ce le veţi găsi sub cupola rubricii săptămânale pe care am intitulat-o: -CITIM, COMUNICĂM-.

Să punem început bun cu o rugăciune: .Doamne, fă-mă să-mi respect atât de mult mintea încât să nu îndrăznesc să citesc nici un text lipsit de semnificaţie sau de morală. Ajută-mă să-mi aleg cu grijă prietenii şi cărţile, căci ambele opţiuni se fac pe viaţă.

Am ales pentru prima nostră comunicare, în acest cadru, o carte despre iubire.

Iubirea se construieşte în doi

Suntem invitaţi, prin Motto-ul unei cărţi, scrisă de Steve et Shaaron Biddulph, intitulată Iubirea se construieşte în doi, să ne reamintim că ne aflăm aici, în viaţa terestră, cu scopul de a învăţa să iubim.

Să iubim copiii, părinţii, florile, oamenii, vietăţile pământului, partenerul de cuplu, Cerul.

Ceea ce nu găsim în carte, dar ştim, este că iubirea pentru Dumnezeu este înnăscută şi de aceea Îl iubim în primul rând pe El. Cu Dumnezeu în minte permanent nimic nu este greu.

Cartea conţine informaţii utile despre cum să facem ca iubirea în cuplu să fie durabilă, despre importanţa familiei şi cum ajută copiii la maturizarea părinţilor, despre romantism.

În Cuvântul înainte, scris de autori, întâlnim un mesaj important:

„Iubirea e dificilă. Va trebui să lupţi ca să nu-ţi pierzi onestitatea şi vei risca respingerea- fără încetare. Nu va fi tot timpul plăcut, dar va fi autentic, iar intimitatea astfel construită va fi indestructibilă şi de neocolit.

Unele dificultăţi sunt necesare, dar deruta şi singurătatea nu se numără printre ele. Scopul nostru este să risipim deruta, să oferim o hartă şi instrumente pentru călătorie. Şi să-ţi aducem la cunoştinţă, prin povestiri şi exemple, că pretutindeni există oameni care fac aceeaşi călătorie, iar învăţătura lor poate fi împărtăşită.

Dacă vrei ca relaţia – şi familia – ta să înflorească, fără să-ţi prejudiciezi spiritul, inima sau valorile în care crezi, atunci cartea aceasta e pentru tine.”

Şi cartea este un adevărat ghid pentru orice familie, dar şi pentru cei care vor să îşi întemeieze o relaţie de cuplu şi o familie cu copii. Când ne vorbesc despre ei, autorii ne arată că, în munca lor de consiliere, au constatat că peste tot în lume sunt mulţi părinţi şi copii nefericiţi. Se vede că o societate privilegiată material are copii ce trăiesc din ce în ce mai aspru şi că oamenii găsesc în calitatea de părinte un lucru din ce în ce mai dificil.

S-a înlocuit bunăstarea emoţională cu bunăstarea materială!

Iubirea din cuplu are efecte benefice şi asupra celor două fiinţe, dar şi asupra celor din jur. Femeia şi bărbatul aflaţi în relaţie de dragoste realizează atât o experienţă interioară unică, dar pot da naştere la copii pe care îi cresc în atmosferă de siguranţă şi bucurie. Cuplurile fericite, vibrante răspândesc în jurul lor energii pozitive, atrag prieteni valoroşi pentru că au case primitoare. Omul, cu cât iubeşte mai deplin, cu atât mai mult i se deschide inima spre întreg Universul.

Pagini întregi din această carte sunt dedicate vieţii de cuplu, îngrijirii copiilor, dar şi unor interesante rezolvări a certurilor care au menirea să apropie oamenii.

(va urma)

Comentarii

18/06/10 12:53
Vali-Florentina

Jenita draga esti minunata prin tot ceea ce faci, gandesti si scri ; sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere multa pentru ca meriti cu prisosinta pentru binele care-l faci multor oameni ; de cand te cunosc pe tine pot spune ca Dumnezeu face minuni pe care le intalnim la tot pasul (mai ales in preajma oamenilor buni ) dar pe care nu avem putere sa le vedem de obicei ci numai daca ne dorim foarte mult acest lucru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5