Caravana “Alege oaia!” va ajunge, în 12-13 mai, la Bistriţa. Petre Daea promovează programul MADR

Caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!” va opri la sfârşitul săptămânii viitoare, în perioada 12-13 mai, la Bistriţa, continuând astfel seria evenimentelor organizate de MADR începând cu toamna anului 2017. La eveniment va fi prezent ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Pentru a face cunoscută tuturor consumatorilor savoarea și diversitatea preparatelor din carne de oaie, dar și pentru a încuraja consumul de carne de oaie, toți bistriţenii și nu numai sunt așteptați timp de două zile, în Piaţa Centrală. Astfel, vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie.

Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, împreună cu DSVSA BN, Primăria Bistriţa şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de ovine.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5