Cânta fanfara militară

Instituţiile de cultură din subordinea Ministerului Apărării vor prezenta spectacole în marile oraşe, pentru publicul larg, la fiecare sfârşit de săptămână. "Îi îndemn pe cetăţeni, mai ales în marile oraşe, unde avem structuri militare serioase, unde avem muzee, unde avem ansambluri, să participe la activităţile artistice, culturale, pe care noi le vom organiza la sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica", a spus ministrul Duşa.
Parcul Protopopiatului Bistriţa a găzduit un concert cu Fanfara militară a garnizoanei Bistriţa. Spectatorii, sensibili şi doritori de întâlnirea cu armoniile celeste, cu farmecul valsurilor de altădată sau - fie şi numai - cu ritmurile tonice ale fanfarei militare au aplaudat cu inimile deschise o desfăşurare de forţe artistice. În zi cu soare bistriţenii au fost impresionaţi de farmecul discret al valsurilor vieneze, de valurile năvalnice ale marşurilor patriotice cu care inimile noastre sunt obişnuite şi îngemănate, purtată de voie de nevoie pe tărâmurile atrăgătoare ale ritmurilor din filmele americane celebre. Muzica militară a garnizoanei este de ani buni una dintre fanfarele militare cele mai calificate din România. Bogdan Bejinaru este un dirijor special. Acest lucru s-a văzut şi duminică. Pentru Bistriţa concertele în aer liber ale muzicii militare a garnizoanei vor deveni tradiţionale. Muzica militară a ieşit în concert având în spate 44 de ani de activitate!
“Fanfara militară a fost prezentă în mijlocul credincioşilor , marcând sărbătoarea Sfântului Gheorge, patronul Trupelor Terestre. A fost o manifestare eleganta pentru care îi felicităm pe bravi noştri militari” ne-a declarat protopopul Alexandru Vidican.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5