A apărut nr. 4 al revistei Paveldaniştii

Sumarul, foarte bogat, este dedicat cinstirii lui Todor Murăşanu. Profesorul Teodor Murăşanu a fost poet, prozator, eseist, traducător, conducător de ziare şi reviste şi, nu în ultimul rând, animator cultural de rară vocaţie.
În acest număr semnează articole despre Todor Murăşanu: Aurel Podaru (redactor responsabil), Mircea Ioan Casimcea (secretar de redacţie), prof. Carina Riti, Constantin Cubleşan, Ion Buzaşi, Valentin Vişinescu, Iuliu Pârvu, Rodica Mureşan, Nicolina Halgas, Victor Moldovan, Maria Rodean,
Apărută în condiţii grafice deosebite, bogat ilustrată, nr. 4 din „Paveldaniştii” se constitue într-un document foarte important dedicat celui care a lăsat în urma sa cinci volume de poezii, patru volume de proză, eseuri, publicistică şi unul de traduceri, la care se mai adaugă alte traduceri din lirica lui Petofi Sandor, Arany Janos, Goethe, Puşkin, etc. „S-a dus spre moarte, în urmă cu 50 de ani, cu acelaşi zâmbet cu care privea viaţa, zâmbetul înţeleptului care ştie că lumea şi viaţa îşi au cursul lor din care nimeni şi nimic nu le poate abate” (Mihai Iosivaş).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5