Amenzi pentru producătorii agricoli, în valoare de 30.100 lei

Specialiştii Compartimentului Judeţean de Inspecţii, Verificare şi Control Bistriţa-Năsăud, subordonat Direcţiei de resort din cadrul Ministerului Agriculturii, efectuează, împreună cu unităţile cu care colaborează, controale pe domeniul fructe şi legume. Astfel, după cum ne informează ing. Viorel Toma, în perioada lunii trecute au fost verificaţi 15 producători agricoli, dintre care opt persoane juridice. Pentru neregulile constatate, cu impact asupra sănătăţii consumatorilor, au fost aplicate 11 amenzi, în valoare totală de 30.100 lei. Conform planificărilor stabilite, şi în perioada următoare, mai ales că se apropie Sărbătorile de Iarnă, vor fi organizate, în continuare, controale în pieţe şi în unităţile care desfac produse ce intră în competenţa compartimentului respectiv.

Comentarii

12/11/16 12:47
Carcotas de Bistrita

Eu va sfatuiesc sa nu cumparati legume, fructe si zarzavaturi din piatza, de la tzaranii individuali, (inafara de frunzele de patrunjel ... eventual ), ptr ca nu se pricep absolut deloc la "chimizare" ... si stropesc produsele lor haotic, aiurea si fara sa se priceapa, le otravesc fel si chip si va crucitzi cand o sa aflati cu ce prostii de substantze chimice "dau " pe ele... sa nu le manance "goangele" si "bolile "... !
La fel fac si cu produsele pe baza de lactate... Daca ar verifica cineva contzinutul exact al unui produs de smantana, branza ori lapte, va cruciti ce o sa aflati cum le falsifica si ca baga "cio.mar.lanii" in ele... !
Cele din "merketuri" ... sunt cu chimicale si-s mai scumpe, dar sunt cu mult mai sigure ca-s de la producatorii "industriali" , care aplica metode si tehnologie chimica... priceputa si cat de cat sub control .
Nu va mai ganditi ca o sa mai cumparati vreodata produse naturale sau "bio"... ca la noi nu exista asa ceva ! Majoritatea, sunt ... din gradina "cont.zara.nului"... dar sunt otravite si tratate alandala , haotic si total aiurea !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5